Boekenwurm, Struggle of life

Hoe staat het met mijn lees-challenges?

Aan het begin van dit jaar ging ik twee lees-challenges aan: een challenge op Goodreads en de Verbeelding Bookchallenge. Want lezen mag af en toe gewoon nog een extra uitdaging hebben.

De eerlijkheid gebiedt me om te zeggen dat ik de Verbeelding Bookchallenge al snel opgegeven heb. Ik wil doorheen het jaar gewoon kunnen lezen wat ik leuk vind, zonder dat ik rekening moet houden met speciale wensen. De challenge bleek al snel niks voor mij dus. Ik lees teveel van hetzelfde genre vrees ik, terwijl ik toch wel heel diverse boeken lees. In elk geval, over deze valt er dus geen update meer te geven :).

Mijn andere Challenge dan. De Goodreadschallenge. Die draait enkel om hoeveel boeken je leest op een jaar. Ik zette het aantal op 52, dat is een boek per week. Na 7 maanden lezen zit ik ruim voor op schema. Ik heb intussen bijna 39 boeken gelezen van die 52, goed voor zo’n 75% van de challenge. Het 39e rond ik deze week af.

En dat geeft best wel een goed gevoel. Het wil zeggen dat ik nog meer gelezen heb dan vorig jaar. En het lezen op zich doet ook wel deugd voor mezelf. Dus die challenge is zeker geen opgave maar eerder een beloning voor mezelf.

Doe jij mee aan een lees-challenge? Welke? En hoe staat het daarmee?

Getagd , , , , , ,

0 gedachten over “Hoe staat het met mijn lees-challenges?

  1. Hoera voor leeschallenges! Ik heb mijn Goodreads Challenge bijna voltooid, maar mijn doel lag – bewust – niet al te hoog. De Verbeelding Book Challenge zal ik misschien niet kunnen voltooien, want er zitten een paar moeilijke puntjes bij… Ik deel wellicht vandaag of morgen nog een update!

  2. Bij mij hetzelfde; een soort ‘verbeeldingschallenge’ waar ik mee begon, is niks geworden, maar mijn doel op Goodreads vind ik wel fijn ( en loopt ook best lekker ).

  3. Ik doe mee aan de Verbeelding Book Challenge en zet me elk jaar ook een doel op Goodreads. Normaal gezien lees ik vrij veel maar om tal van redenen lukt het dit jaar niet zo vlot. En ben ik dus niet 100% zeker dat ik beide challenges ga halen. Maar dat is niet erg. Zolang ik maar plezier beleef aan het lezen 🙂 En wauw zeg, jij bent goed bezig met lezen! Ben ik stiekem een beetje jaloers op 🙂

  4. Ik heb nog meegedaan aan een challenge, maar had ook het gevoel dat ik te weinig mijn favoriete genre kon lezen. Dit jaar doe ik niet mee en ben momenteel bezig aan boek nr 49. Het wordt volgens mij een topjaar qua lezen 😉 .

  5. Ik heb mijn Goodreads Challenge dit jaar op 80 gezet en ik heb al 70 boeken gelezen. Dus dat moet zeker lukken! Verder doe ik ook niet aan van die challenges met opdrachten, want ik wil gewoon kunnen lezen waar ik op dat moment zin in heb 🙂

  6. Dit jaar heb ik opnieuw een Goodreads-challenge ingesteld (100) en die heb ik onlangs behaald. Ook de Verbeelding Bookchallenge doe ik maar ik moet eerlijk toegeven dat ik niet echt mijn best aan het doen ben om het lijstje volledig af te werken. Sommige boeken heb ik er speciaal voor gelezen maar dat waren boeken die ik ook echt wilde lezen. Ik ga niet tegen mijn zin een boek lezen om die challenge te vervolledigen terwijl het verhaal me totaal niet aanspreekt. De kans is dus groot dat ik één of twee punten niet ga halen.

Geef een reactie