Boekenwurm

Gelezen: 1000 – Timmy Simons

Laat duidelijk zijn dat ik geen voetbalfan. Maar ik lees al eens graag een biografie of een terugblik op een sportcarrière. Als ik het boek dan ook nog eens win, dan kan ik het niet ongelezen in mijn kast laten liggen natuurlijk.

Auteur: Timmy Simons
Uitgeverij: Van Halewyck

1000 geeft een chronologisch overzicht van de carrière van Timmy Simons. Het verhaal is opgedeeld per club en bevat een paar aparte stukjes over zijn matchen bij de Rode Duivels. De accentkleur in de tekst is steeds de kleur van de club waar hij toen voor speelde. Een leuk detail, het oog wil ook wat natuurlijk.

Het boek leest als een trein, ik had het in één dag uit. Een teken dat het bijzonder vlot en goed geschreven is, wie de ghostwriter achter het verhaal ook mag zijn. Ik ben totaal geen voetbalfan, ik volg het wel van op een afstandje maar dit boek was best wel een aangenaam tussendoortje.

Simons is voor mij nu niet meteen de grote ster zoals een Hazard of De Bruyne dat op dit moment wel is. Maar toch is het interessant om te zien welke afwegingen hij zoals in zijn carrière maakte en wat er zich in de achtergrond dan zoal afspeelde.

Ook grafisch is het boek echt aangenaam. Dat zorgt ervoor dat je vlot leest. Er zit ook best wel wat fotomateriaal in het verhaal verwerkt. Foto’s uit de doos zijn altijd een dankbaar geschenk in een boek! Kortom, 1000 was een aangenaam tussendoortje, geen must-read.

Getagd , , , , , ,

0 gedachten over “Gelezen: 1000 – Timmy Simons

Geef een reactie