Boekenwurm

Gelezen: 3 x Kikker – Max Velthuijs

Af en toe een goed kinderboek lezen is een leuke afwisseling. Dus toen ik onlangs naar het Boekenfestijn ging en er voor een prijsje drie Kikker-boekjes op de kop tikte, moest ik die gewoon tussendoor kunnen lezen. Even wegdromen in een zalige fantasiewereld. Heerlijk is dat.

Auteur: Max Velthuijs
Uitgeverij: Leopold

Ik kende de boekjes van Kikker niet zo heel goed. Maar ze spraken me enorm aan omdat ze in een hele leuke stijl gemaakt zijn. De tekening zijn op maat van de doelgroep. Genoeg detail om boeiend te blijven, niet te gedetailleerd om chaotisch over te komen. De taal is eenvoudig en de simpele benamingen van de dieren zijn echt fijn. Ze maken het verhaaltje echt heel leuk en begrijpbaar.

Kikker en de stoelendans: Kikker, Beer, Rat, Eend en Varken willen eigenlijk picknicken. Maar het weer valt tegen dus moeten ze binnen blijven. Ze besluiten een stoelendans te doen. Ze zetten de muziek op en beginnen er aan. Eend is snel boos omdat ze als eerste afvalt. En Beer stijgt boven zichzelf uit en wint de stoelendans. Daarna besluiten ze binnen te picknicken.

Kikker kan niet praten: Kikker wordt wakker zonder stem. Hij krijgt geen woord gezegd. Zijn vrienden denken dat hij een mopje maakt. Maar al snel beseffen ze dat het serieus is. Thee met honing, een lange sjaal … ze proberen vanalles maar het helpt niet. Een nachtje slaap zal hem deugd doen. En de dag nadien is zijn stem er terug.

Kikker vindt een schat: Kikker en Beer gaan op zoek naar een schat. Als ze een put beginnen te graven, zullen ze wel een willekeurige schat tegenkomen. En dus graven ze en graven ze. Tot ze zelf allebei in de put tuimelen en vastzitten. Pas de dag nadien duikt eend op en gaat ze hulp halen. Een schat zoeken was misschien toch niet het beste idee.

De Kikker-boekjes zijn me enorm goed bevallen. Het lijken me hele leuke voorleesboekjes of boekjes voor eerste lezers. De verhaaltjes zijn simpel en de tekeningen zijn echt leuk. De boekjes zijn een leuk tussendoortje en een leuke ontdekking.

Getagd , , , ,

0 gedachten over “Gelezen: 3 x Kikker – Max Velthuijs

Geef een reactie