Boekenwurm

Gelezen: Binnen spelen met Jip en Janneke – Annie MG Schmidt en Fiep Westendorp

Vroeger had ik een deal met mezelf: als ik in Nederland was, mocht ik mezelf een boek van Annie MG Schmidt cadeau doen. Nu ben ik al een tijdje niet meer in Nederland geweest, maar het Boekenfestijn in Hasselt bleek een prima alternatief! En dus nam ik twee boekjes van Annie MG Schmidt mee naar huis.

Auteur: Annie MG Schmidt en Fiep Westendorp
Uitgeverij: Querido

Binnen spelen met Jip en Janneke verzamelt een aantal korte Jip en Janneke verhaaltjes over … ‘binnen spelen’, je raadt het al. Jip en Janneke gaan op zoek naar leuke activiteiten om binnen te doen. Zo spelen ze brandweertje, verstoppertje of bootje varen. Het ene spelletje spelen ze al vredevoller dan het andere. Moeder moet al eens ingrijpen of ze tekenen gewoon de muur vol met hun potloden. Kattenkwaad op z’n best.

Het boek bevat het gekende succesvolle recept van Jip en Janneke en is daarom alleen al een hit en een must in je boekenkast. Annie MG Schmidt blijft tijdloos, net als de tekeningen van Fiep Westendorp. De boeken zijn pure nostalgie, want ik kreeg al op jonge leeftijd mijn eerste boek. Maar ik kan er nu nog steeds van genieten.

De korte verhaaltjes en de leuke tekeningen spreken een jonger publiek enorm aan. Op een iets oudere leeftijd kunnen ze de verhaaltjes ook perfect zelf lezen. Door de vlotte schrijfstijl en de paginagrote tekeningen tussendoor ben je er ook snel doorheen, maar toch niet te snel.

En zo geraakt mijn collectie van Annie MG Schmidt toch ooit nog eens compleet. De perfecte ontspanning tussen al het serieuzere werk door.

Getagd , , , ,

0 gedachten over “Gelezen: Binnen spelen met Jip en Janneke – Annie MG Schmidt en Fiep Westendorp

Geef een reactie