Struggle of life

Start 2 Run #25

Dan ben je zo ontzettend goed bezig, is het eindpunt van de Start 2 Run-reeks eindelijk terug in zicht, kan je even heel de wereld aan … en dan ben je plots ziek. Bronchitis. En eentje van de redelijk hevige soort. Daar gaat de conditie. Drie weken niet lopen. Bummer. Teleurstelling.

Les 27 was de laatste les die ik liep, op zondag 30 september. Drie weken geleden dus. Tegen het eind van die week doken de eerste kwaaltjes op. Koorts, verkouden, grieperig … Niets wat een paar dagen rust niet zou oplossen. Ik werkte op vrijdag thuis en had op maandag een dag verlof. 4 dagen weekend zouden we wel oplappen. Tot ik op dinsdagochtend opstond en mijn luchtwegen zich een weg naar buiten zochten bij elke hoestbui. En de koorts nog steeds van de partij was. Dan maar een doktersbezoekje. Die was redelijk stellig. Een week platte rust, met op het eind één zinnetje “En hou je een beetje koest eh.”

Ondertussen zijn we nog een week later. De koorts is eindelijk weg, het grieperige gevoel ook. Maar de hoestbuien zijn nog steeds van de partij. Mijn luchtwegen lijken nog niet helemaal gerecupereerd te zijn. Gaan lopen was dus zeker geen verstandige beslissing geweest. Ik brei er noodgedwongen dus nog een week rust aan vast aangezien ik komende week voor 2 keer 3 dagen weg ben. Het zal dus een maand zonder loopje worden. Vanaf 1 november start ik dan maar met hernieuwde moed.

Ik moet nog wat uitpluizen hoeveel conditie ik dan kwijt. Een maand niet lopen, is niet niks. Ik verwacht een stevige knauw in die loopconditie. Zo zonde, want het ging echt goed en ik had er echt plezier in. Een mentale tik toch wel. Maar goed, de gezondheid gaat voor. En na een maand in het sukkelstraatje is het dan weer tijd om te bouwen aan de weg naar boven.

Hoe staat het met jouw sportieve prestaties?

Getagd , , ,

0 gedachten over “Start 2 Run #25

  1. Hier zijn ze ook geen hoogvlieger. De afgelopen maanden eisten hun tol en dus moet ik verplicht van de dokter rusten. Ik ga proberen om net als jij in de week van 1 november de loopschoenen nog eens aan te trekken. En te zien wat er overblijft van de conditie.

Geef een reactie