Boekenwurm

Gelezen: De wraak van Ridder Piepus – Marc de Bel

Een (nieuw) boek van Marc de Bel hoort gewoon thuis in mijn kast. Als er dan ook nog eens Boeboeks op de kaft staan, dan kan het niet snel genoeg op mijn leesplank liggen. Ik was dus superbenieuwd naar De wraak van Ridder Piepus. Dat het ook nog eens een extra boodschap uitdraagt (daarover later meer), is een win-win-situatie.

Boeboeks zijn kleine wezentjes die leven in het bos. Je kan ze alleen zien als ze gezien willen worden. Piepel en Soeza zijn de twee avonturiers. Jonge Boeboeks die graag spelen en kattenkwaad uithalen maar daarmee ook al eens in doldwaze avonturen terecht komen. Graag bijgestaan door Pit en Puf of een van de andere bosdieren.

Piepel en Soeza hebben een burcht gemaakt in het bos. Die burcht kijkt boven de bomen uit. Ze hebben zicht op het recyclagepark, de rattenwijk en de omgevallen eik. Uit het recyclagepark pikken ze al eens iets dat nog goed is om te hergebruiken. Maar helaas dobbert er in het water ook steeds meer zwerfvuil, en ook in het bos wordt er meer en meer afval achtergelaten door bezoekers. Zonde.

De bosbewoners maken zich op voor het Grote Zonnewendefeest. Ook Piepel en Soeza helpen een handje, ze halen met pap honing op bij Bonkel. En met hun bootje drijven ze naar opa Kakadoris om bessen op te halen. Bij opa Kakadoris maken ze kennis met de WaterZuiverDuikBoot van Piere Pad. Ze spelen maar al te graag proefkonijn, ook al loopt dat bijna fout af.

Als ze een nachtje doorbrengen in hun burcht, begint het stevig te onweren. Het moment bij uitstek voor een paar sluikstorters om hun afval vlakbij de beek te dumpen. De druppel voor de dieren van het Biezebos om revanche te nemen. Maar loopt dat wel zo vlekkeloos af? Dat kom je alleen maar te weten door het boek te lezen natuurlijk.

De Wraak van Ridder Piepus is weer een ongelooflijk leuk Boeboeksverhaal met illustraties in kleur. Een leuke extra die zorgt voor nog wat extra Boeboekssfeer. Het boek heeft ook een duidelijke, belangrijke moraal, een mooie boodschap die op een ludieke manier wordt gebracht. Ik heb weer een paar toffe leesuurtjes beleefd.

Getagd , , , ,

Geef een reactie