Struggle of life

Start 2 Run #26

Ik zou rond 1 november opnieuw starten met lopen. We zijn intussen bijna drie weken verder en ik heb nog steeds geen loopschoenen aangetrokken. De voornaamste reden was Murphy, dat legde ik al eens uit. En nu is het vooral een motivatieprobleem. Weer herbeginnen, weer van nul opstarten. Dat is een mentale strijd met mezelf aangaan.

Bronchites en buikgriep zorgden ervoor dat ik meer dan een maand noodgedwongen stillag met lopen. Het lijf zei neen en dan kan je alleen maar luisteren. Ik had geen andere keuze. Maar sinds een week of twee ben ik weer genezen, sta ik weer steviger op m’n benen. Klaar dus om er opnieuw in te vliegen. Maar toch ben ik er nog niet aan begonnen. Geen BBB-lessen, geen looptochtjes. De warme wintersloefen, de cosy fleecen dekentjes en de heerlijke warme choco’s zijn té aanlokkelijk en houden me gewoon binnen. De zon komt later op waardoor de dag sowieso al een stuk korter is en ik wil gewoon ook nog teveel anders dingen doen. En dus komt het er maar niet van.

Ik weet nochtans dat ik er ongelooflijk deugd van zou hebben als ik opnieuw beginnen. Lopen en sporten geeft me wel een boost ook al ben ik er helemaal niet zo goed in. Ik doe het gewoon voor mezelf en voor het gevoel dat het geeft. En toch haalt het cocoongevoel het momenteel van het sportgevoel. Ik moet me dus dringend gaan herpakken. De conditie is helemaal weg en de weg naar boven weer vreselijk lang. Maar laat ons al starten met vanavond. Op het programma: de eerste BBB-les in bijna 2 maanden. Het staat nu al vast dat ik serieus ga moeten krabben maar van in de zetel te liggen zal ik niet beter worden, integendeel.

Gelukkig is mijn agenda wat kalmer. Zo krijg ik mentaal ook wat meer tijd en ruimte om er in te vliegen. En vooral daarnaast nog tijd over te hebben voor al die andere dingen die ik ook nog supergraag wil doen. Het is nu gewoon een kwestie van prioriteiten te stellen en het lopen even voor te nemen op de rest. Laat ons hopen dat die eerste looptochtjes toch wat meevallen. Dan krijg ik tenminste een kleine opsteker om verder te gaan en de winter te overleven. Duim jij mee voor mij?

Hoe gaat het met jouw sportieve prestaties?

Getagd , , ,

0 gedachten over “Start 2 Run #26

  1. Uiteraard duim ik mee voor jou! Zelf ben ik rond 1 november herbegonnen met lopen, om een aantal redenen. Het gaat niet elke keer zoals ik zou willen, maar voorlopig hou ik wel vast aan mijn twee sessies per week. Zelfs als ik eigenlijk geen zin heb 🙂

Geef een reactie