Boekenwurm

Gelezen: Dagelijkse Kost – Koken met gezond verstand 2 – Jeroen Meus

In mijn collectie kookboeken van Jeroen Meus ontbrak nog één boek: Dagelijkse Kost – Koken met gezond verstand 2. Groot was mijn verbazing toen er vorige week een pakje (understatement, het was een megagroot pak) in mijn bus viel met niet alleen het ontbrekende kookboek, maar ook een Dagelijkse Kost pan en en onderzetter. Een bedankje voor mijn reeks op Bol.com rond Jeroen Meus. Ik ben ontzettend dankbaar.

Auteur: Jeroen Meus
Uitgeverij: Manteau – Standaard Uitgevers

De Koken met gezond verstand-reeks is vooral een mooie reeks boeken. Dat zei ik ook al over nummer 1. Het zijn tafelboeken die met veel aandacht gemaakt werden. Mooie boeken, te mooi misschien wel om in de keuken te gebruiken. Maar ze zijn bijzonder inspirerend. En elke keer weer prachtig om op schoot te nemen en in te bladeren. Het pakje was al een verrassing, dat het boek gesigneerd was, ontdekte is pas een paar dagen later. Superleuk, want nog geen één van mijn boeken van Jeroen Meus was al gesigneerd (tenzij met wat vetvlekken uit eigen keuken).

Heel opvallend in nummer 2, vind ik de aanwezigheid van heel wat vegetarische gerechten. En hoewel Meus altijd wel aandacht schenkt aan veggie mogelijkheden, zitten er nu echt wel veel vegetarische recepten in het boek. Dat is best wel fijn, niet alles hoeft met vlees te zijn. De flexitariër in mij kan dat wel smaken.

Ik vond er toch weer een hoop favorieten in, ik geef mijn 7 toppers mee. Toevallig zitten die ook allemaal vooraan in het kookboek:

  • Zeebaars met peterseliepuree en paprikasalsa
  • Monte Cristo Sandwich met coleslaw
  • Omelet met scampi’s en sojascheuten
  • Pizza meatballs
  • Marmercake
  • Salade met reepjes kip tandoori, appel en komkommer
  • Ravioli met parmezaanvulling, asperges en tomatenvinaigrette

Het succes van Dagelijkse Kost legde ik al eens uit in een andere blog. Koken met gezond verstand trekt die lijn door maar biedt ook wat andere recepten. Het mag al eens wat specialer om het boeiend te houden. En helemaal op het eind van het boek zit ook de gekende humor van Jeroen Meus met een paar leuke quotes.

Dagelijkse Kost – Koken met gezond verstand 2 was echt een superfijn cadeautje. Mijn collectie is nu helemaal volledig. Genoeg inspiratie om iets mee te doen. Ze laten verstoffen in de kast zou wat zonde zijn, toch?

Ik kreeg het boek cadeau van Bol.com, dat had geen invloed op mijn eerlijke mening.

Getagd , , , , ,

0 gedachten over “Gelezen: Dagelijkse Kost – Koken met gezond verstand 2 – Jeroen Meus

Geef een reactie