Klein en groot geluk, Varia

The Happiness Tag

Een hele tijd geleden zag ik bij Josefien en Joni The Happiness Tag passeren. Ik sloeg het op in mijn ‘boogideeën’-lijstje. En daar dook vanmorgen in om wat inspiratie op te doen. En zo geschiedde. The Happiness Tag op Perfect Imperfect.

Van welk eten word je blij?

img_4064

Van tapas, pasta’s en desserts met chocolade. Niets beter dan fingerfood als je wil bijbabbelen. Tapas in d’Entreprise in Leuven dat betekende ons hart luchten als ik er kwam met #bff D. En fingerfood is voor mij ook gelijk aan leuke avonden en feestjes met vrienden. Heerlijk. Pasta’s zijn dan weer de perfecte hoofdgerechten. Spaghetti, macaroni of linguine, het maakt mij niet uit. Met tomatensaus, roomsaus of gewokte groenten, ook daar niet echt een voorkeur in. Laat die pasta gewoon maar komen, alleen de zeevruchten mag je voor jezelf houden. En daarna stort ik me wel op een moelleux met een bolletje ijs. Hemels. Of wat gezegd van een stukje Milka met Oreo? Njammie. Als er maar chocolade in die desserts zit.

Welke film maakt je vrolijk?

Le fabuleux destin d’Amélie Poulain en de hele reeks Pitch Perfect. Amélie Poulain omdat het zo’n heerlijke film is met een hoek af, de supermooie kleurenfilter die over het beeld ligt en de muziek van Yann Tiersen maakt de sfeer helemaal af. Ook Pitch Perfect heeft zo’n heerlijke hoek af. En van hun versie van Party in the USA word ik instant vrolijk en dan kweel ik blij mee. Fat Amy is hilarisch, Becca gewoon steengoed. Wijvenfilms, goeie muziek en een leuk concept. Jep, van Pitch Perfect word ik blij.

Welke kledingstuk maakt je happy?

In de winter ga ik resoluut voor cosy wintersloefkes. Liefst nog in een leuke vorm (zei er iemand konijntjes?). Ik word ongelukkig van koude voeten, dan kan ik maar beter zorgen dat ze lekker warm hebben, niewaar? Voor de lente en de zomer ga ik voor m’n loopschoenen. Een lentezonnetje, iets warmere temperaturen. Ideaal om naar buiten te trekken en een rondje te lopen.

IMG_5025.JPG

Van welke beautyproducten word je blij?

Sowieso van goeie, lekker ruikende bodylotion. Fris gedoucht en dan een heerlijke laag goeie bodylotion smeren. Hetzelfde voor goed parfum eigenlijk. Geen te opvallende geur maar een subtiele geur die lang meegaat. En voor de rest een goed serum, dagcrème en een streepje touche éclat en mascara en ik ben gelukkig.

Wat is jouw gelukkigste herinnering?

M’n 2 Masters binnenhalen in Leuven en Brussel, ondanks het feit dat ik na het 6e middelbaar een paar keer moest horen dat dat niets voor mij zou zijn. Afstuderen in de muziekschool en mezelf verbazen met grootste onderscheiding. Maar even goed terugkijken en van bijzonder weinig dingen spijt hebben. Ik heb altijd kunnen doen wat ik wou doen en daar ben ik blij om.

IMG_3972

Van welke muziek word jij blij?

Party in the USA in de versie van Pitch Perfect, zoals ik al zei. Toch wel met stip op 1 denk ik. Verder van leuke tussendoortjes: zo af en toe eens een plaatje van K3 of Samson en Gert opzetten (niet de hele CD, gewoon een plaatje). En in een feestelijkere omgeving word ik ook wel gelukkig van goeie dansplaatjes, waar blijft die cha cha slide? 😉

Wat doe je op dagen dat je jezelf down voelt om weer happy te worden?

Dat hangt er al vanaf. Soms kruip ik onder een dekentje en lees ik een boek. Een warme chocomelk en wat kniezen. Dat helpt. Maar soms maak ik ook gewoon een to do-lijst van jewelste en vlieg ik er gewoon in. Om te compenseren. Afleiding zoeken, dat misschien ook wel. Maar het helpt wel. Ik ben afgeleid en achteraf voldaan omdat ik zoveel to do’s heb kunnen wegwerken.

Noem drie willekeurige dingen die je ontzettend gelukkig maken. Sorry, ik heb er 4 van gemaakt.

  1. Vroeg opstaan in de zomer. #vroegevogel #zonsopgang
  2. Opruimen. Orde, overzicht. #echtwaar
  3. Een nieuwe agenda, een nieuw notitieboekje. #structuur
  4. Muziek. #hoemeerhoeliever

Van welk liedje word jij gelukkig?

Getagd ,

0 gedachten over “The Happiness Tag

  1. Tof dit! Ik denk dat ik hem ook ooit al eens heb ingevuld. Ik word tegenwoordig heel blij van dat nieuwe liedje met Ariana Grande, Dance to this. Echt een tof stukje om een paar danspasjes op te doen en weer over te gaan tot de orde van de dag. Haha 😀 Ben verder ook wel fan van Amélie en Pitch Perfect. Die eerste moet ik binnenkort nog maar eens opzetten want dat is al zo lang geleden!

  2. Ik ga dit stokje overnemen! Iedereen kan wel wat happiness gebruiken op deze donkere winterdagen… 🙂
    En hoera voor vroeg opstaan in de zomer!

Geef een reactie