Boekenwurm, Struggle of life

Gelezen: Leven zonder filter – Fleur Van Groningen

Leven zonder filter is zo een van die boeken die al heel lang op m’n wishlist stonden. Een boek over hoogsensitiviteit. Een persoonlijke ervaring van iemand die er al jaren mee te kampen heeft. Toen ik het boek (als e-book) van Orange cadeau kreeg omdat ik al twee jaar terug klant was, was dat een enorm leuke meevaller.

Auteur: Fleur Van Groningen
Uitgeverij: Horizon

Leven zonder filter kwam vorig jaar uit en werd meteen een topper in de boekenwereld. Ik zag heel wat reviews passeren bij boekenbloggers en het boek ging op m’n wishlist. Want hoogsensitiviteit fascineert me wel, ik heb er zelf ook een boel trekken van merk ik elke keer opnieuw. Dus toen ik het per toeval cadeau kreeg, liet het niet lang liggen.

Ik moest snel mijn verwachtingen bijstellen. Want wie een boek vol tips en tricks verwacht om om te gaan met hoogsensitiviteit, komt wat bedrogen uit. Leven zonder filter is het levensverhaal van Fleur. En daarin speelt hoogsensitiviteit een belangrijke rol. Het is haar ervaring en zo vertelt ze haar verhaal ook. Een verhaal met ups en downs, met vallen en opstaan maar er telkens weer sterker uitkomen.

Fleur Van Groningen beschrijft hoe ze geen gemakkelijke jeugd had, hoe ze werd misbruikt als kind en hoe ze haar als volwassene ook veel te veel liet gebruiken. Ze was dichtbij een zelfmoord maar vond de kracht om uit een diepe put te kruipen. Stilaan vond ze de juiste weg en leerde ze waar het in het verleden misliep. Ze leerde uit die misstappen en bouwde aan haar eigen pad.

Leven zonder filter is bij momenten best wel heftig. Ik kan me zo’n leven niet voorstellen. Maar de rode draad blijft steeds haar hoogsensitiviteit en hoe ze daar mee omgaat. Het boek kan een inspiratiebron zijn voor mensen die in een gelijkaardige situatie verkeren. Het is een boeiend verhaal, vlot geschreven en zonder omwegen. Ik herkende me niet meteen in het verhaal maar ik zie wel bepaalde elementen terugkomen. Het is een les voor ieder van ons.

Getagd , , , ,

0 gedachten over “Gelezen: Leven zonder filter – Fleur Van Groningen

Geef een reactie