Boekenwurm

Bookhaul #3 – november

December start morgen. Maar wat een ongelooflijke boekenmaand was november. Ik had een iets grotere buit verwacht door de Boekenbeurs. Maar het liep toch echt wel wat uit de hand de afgelopen maand. 36 boeken kwamen er bij in mijn collectie. Ja, je leest het goed, 36! Ik overloop ze allemaal.

Boekenbeursbuit!

Mijn Boekenbeursbuit telde dit jaar maar liefst 17 boeken, woeps. Ik deed ze al helemaal uit de doeken in een eerdere blog. Dus ik hou het hier bij een lijstje zonder verdere toelichting.

 • Damn, Honey – Marie Lotte Hagen & Nydia Van Voorthuizen
 • Oscar Cook, zonderlinge gebeurtenissen – Vera Van Renterghem
 • Simon vs. de verwachtingen van de rest van de wereld – Becky Albertalli
 • Robbe – Marc de Bel & Ria Maes
 • De glazen troon #1 – Sarah J. Maas
 • Onsterfelijk – Jessica Khoury
 • Selfie – Kaat De Kock
 • Chemie – Kaat De Kock
 • Niets om het lijf – Kaat De Kock
 • Truth or Dance – Chinouk Thijssen
 • Bravelands #2, de regelbrekers – Erin Hunter
 • Lampje – Annet Schaap
 • De kleine Odessa #2, het geheim van Lode A. – Peter Van Olmen
 • Wildcard – Marie Lu
 • Summoner #1, De Nieuweling – Taran Matharu
 • Het grote Boeboeks groeiboek – Marc de Bel
 • Verliefd – Stefan Boonen & Jan Van Lierde

Lang Zullen We Lezen-boekenpakket!

Alsof dat nog niet genoeg was, won ik bij Lang Zullen We Lezen een boekenpakket van 10 boeken met daarin de winnaars van alle categorieën in de LangZullenWeLezen-trofee. Een simpele stem was genoeg om het pakket in de wacht te slepen. Superleuk!

 • Asem – Leen Dendievel
 • De jongen in het graf – Toni Coppers
 • Niemands meisje – Lydia Rood
 • De Heilige Rita – Tommy Wieringa
 • Stiff Upper Lips – Filip Feyten & Harry De Paepe
 • Lodewijk XIV – De Zonnekoning – Johan Op de Beeck
 • Voor jou, van jou – Nachoem M. Wijnberg
 • Hugo Claus, con amore
 • De eerste kroniek van Amoras
 • De prinses die alles had – Mario De Koninck > mijn favoriete pareltje uit de hoop!

Losse aanwinsten

Daarnaast kocht en kreeg ik nog een aantal losse aanwinsten, vooral e-books maar toch ook nog 4 fysieke exemplaren.

 • Ijs (Adem #2) – Nico De Braeckeleer: Ik las deel 1, Tsunami al voor de blogtour. Dus ik was benieuwd naar het vervolg. Het recensie-exemplaar dat ik ontving, staat op de planning in december.
 • De Outsider (Bravelands #1) – Erin Hunter: Ik kocht per ongeluk deel 2 op de Boekenbeurs. Oeps! Dus bestelde ik meteen ook maar deel 1 om het hele verhaal mee te krijgen.
 • My love story – Tina Turner: Een nieuw projectje voor Bol. Maar wat een boek. Niet verwacht dat ik zo enthousiast zou zijn over het boek.
 • Dagelijkse Kost – Koken met gezond verstand 2 – Jeroen Meus: Een cadeautje van Bol.com voor mijn reeks over Jeroen Meus voor het Leesmagazine. Nu is mijn collectie compleet.

Ik kocht vorige week een e-reader. Het was nodig want de fysieke boeken nemen meer en meer plaats in. En dus kocht ik ook wat e-books om van start te kunnen gaan. Niet zomaar wat titels, wel boeken die al lang op mijn lijstje stonden en er niet meer bij geraakten op de Boekenbeurs ;).

 • Vrees Me  – Tahereh Mafi: Ik kon niet alles meebrengen van de Boekenbeurs. Maar toch wil ik graag die reeks lezen omdat ik er zoveel goeie dingen over las. Heel benieuwd dus.
 • Heerestraat & Rozenlaan – Carlie Van Tongeren: Ook dat boek is zo eentje dat al lang m’n ogen uitsteekt. Lezen op de e-reader dan maar!
 • De Eliminatie – Danielle Bakhuis: Nog zo eentje van het soort ‘al lang op de wishlist’. Een spannend verhaal dat me aangenaam mag verrassen!
 • De Eilandenruzie – Jozua Douglas: Geen idee hoe dat in mijn e-readerbuit is verzeild. Ik kocht het niet in elk geval. Ik vermoed een cadeautje van Bol om de een of andere reden. Dus kan ik het maar beter eens lezen, niet?
 • De Bullet Journal methode – Ryder Carroll: Als de grondlegger van de Bullet Journal een boek uitbrengt, moet ik dat toch wel eens lezen. En liefst in het Nederlands. Benieuwd of dat soort boeken voor mij ook gaat werken op e-reader of dat ik dan toch nog het liefst papier verkies.

Welke boeken mocht jij aan je collectie toevoegen in november?

Getagd , , ,

0 gedachten over “Bookhaul #3 – november

 1. Zelf koop ik geen boeken meer, ik mag niet meer (van mezelf), maar ik heb wel een abonnement op Bookchoice… elke maand 8 ebooks en hoewel het niet altijd mijn genre is, toch zitten er elke keer een paar tussen die ik echt wel wil lezen.

 2. Ik heb het idee dat ik minder boeken koop (lees: durf kopen) nu ik aan meerdere swapacties deelneem dit jaar. Vroeger was het enkel de Secret Santa Swap maar dit jaar heb ik aan elke swap meegedaan die Kwante heeft georganiseerd. Momenteel mag ik dus geen boeken kopen die op het lijstje stonden dat ik aan mijn lootje bezorgde, maar ook geen boeken die op het lijstje met tips staan die een vriendin vroeg, … Toch kocht ik in november enkele boeken. Het script van The Crimes of Grindelwald, een strip van Dating for Geeks, Lake Silence van Anne Bishop en De taal der doornen van Leigh Bardugo. Deze maand heb ik nog niets gekocht en ik ga ook gewoon op veilig spelen en wachten tot de kerstswap en cadeautjes zijn uitgepakt.

Geef een reactie