Boekenwurm

Gelezen: De prinses die alles had – Mario De Koninck

In het boekenpakket van Lang Zullen We Lezen zat het prachtige kinderboek waar ik op gestemd had. De prinses die alles had. De prachtige cover nodigde gewoon uit om te lezen. Ik kon niet wachten om het ook gewoon te lezen. Afgelopen week leek een goed moment.

Auteur: Mario De Koninck

Het verhaal start bij de prinses die alles had. Een kasteel, schatten van ouders, een knappe ridder, een babyprinsje … kortom, ze had alles. Maar haar leven was zo saai, nooit gebeurde er iets in het koninkrijk. Alles liep altijd gesmeerd, nooit was er wat spanning in haar leven. En daar wilde de koning verandering in brengen.

De koning kan het niet langer aanzien en besluit eens goed na te denken. Wie zou hij kunnen bellen voor wat spanning? De hersenvreter? De criminele komkommer of toch maar beter de hakbijlmoordenaar? Maar dan ontdekt hij dat hij ze per ongeluk allemaal heeft opgebeld en plots staan ze allemaal voor de poort van het kasteel.

De prinses die alles had is een prachtig kinderboek. De tekeningen zijn echt mooi, vol met leuke details. De stijl is wat donker maar net dat geeft het verhaaltje een bijzonder fijne sfeer mee. Het past volledig bij het verhaal.

Het was extra leuk om te zien dat de meeste boeken die in het boekenpakket van Lang Zullen We Lezen zaten, ook gesigneerd waren. De prinses die alles had was daar niet anders in. Ik kreeg er nog een leuke tekening bovenop. Het is een bijzonder kinderboek met een enorm mooie boodschap op het einde.

Getagd , , , ,

0 gedachten over “Gelezen: De prinses die alles had – Mario De Koninck

Geef een reactie