Boekenwurm

Gelezen: Ijs (Adem #2) – Nico De Braeckeleer

Voor een blogtour las ik al deel 1 van de Adem-reeks. Ik was toen niet helemaal overtuigd van het verhaal. Het had voor mij iets teveel vlakke stukken waar niks gebeurde. Maar het verhaal kon me toch verleiden om het tweede boek van de reeks een kans te geven. En wat ben ik blij dat ik dat gedaan heb.

Auteur: Nico De Braeckeleer
Uitgeverij: Bakermat

En wat ben ik blij dat ik Adem nog een kans heb gegeven. Deel 2 heeft alles wat deel 1 niet had. Het verhaal valt op geen enkel moment stil en dwingt je gewoon om verder te lezen. De schrijfstijl is zo vlot dat je het verhaal in geen tijd uitgelezen heb. Het overkomt me niet vaak dat ik een boek in 2-3 dagen uit heb. Maar dat was met Ijs wel het geval. Het is voor mij een belangrijke indicator ook voor het verhaal.

In Ijs zijn de vier vrienden (Jazz, River, Skye en Colin) nog steeds op pad als ze onderweg op een huis stoten. Er hangt een rottende geur van dode mensen. Met een schok ontdekken ze twee mensen vol wratten en bloedblaren. Jazz reageert angstig omdat hij het ziektebeeld herkent. Bingdu. Een virus dat nog voor Black Season uitbrak. Maar hoe kwam het daar bij die mensen terecht?

Bingdu zal een cruciale rol spelen in het verhaal. Zeker als ze door de omstandigheden in een nieuw kamp terecht komen. Het verhaal beschrijft de strijd tegen de ziekte en de zoektocht van de vier naar een betere toekomst. En terwijl is Ijs doorspekt met wat liefdesverhalen. Dat Colin een boon had voor Skye bleek al in Tsunami. Maar er zijn kapers op de kust.

Ijs valt op geen enkel moment stil. Je gaat van de ene gebeurtenis naar de andere zonder dat het verhaal de kans krijgt om saai en langdradig te worden. Het verhaal neemt je op sleeptouw. Een steengoed tweede deel dus. Een aangename verrassing want meestal is het tweede deel in een driedelige reeks het minste. Niet in Adem dus. Ik kijk nu al ongelooflijk hard uit naar het slotdeel. Laat maar komen.

Ik kreeg een recensie-exemplaar van de uitgeverij. Dat verandert niks aan mijn eerlijke mening.

Getagd , , , , ,

0 gedachten over “Gelezen: Ijs (Adem #2) – Nico De Braeckeleer

Geef een reactie