Boekenwurm

Gelezen: Verliefd – Stefan Boonen & Jan Van Lierde

Ik was hopeloos ‘verliefd’ op Dank je wel van Stefan Boonen. Een kinderboek in een prachtige stijl gemaakt. Dus toen ik Verliefd van dezelfde auteur zag, moest ik dat boek op de Boekenbeurs gewoon mee naar huis brengen. Ik was zo ontzettend benieuwd om het te lezen.

Auteur: Stefan Boonen & Jan Van Lierde
Uitgeverij: Van Halewyck

Wauw wauw, als ik al megafan was van Dank je wel, dan ben ik dat nog veel meer van Verliefd na het lezen van het boekje. Wat een mooi, heerlijk, zalig kinderboek. Het is een kinderboek zoals een kinderboek moet zijn. Het boekje heeft alle elementen voor een pareltje van een boek. Denk aan een lieflijk verhaaltje en prachtige, zachte tekeningen. Een plezier voor het oog, elke bladzijde opnieuw.

Verliefd vertelt het verhaaltje van Lowie. Hij is onderweg naar ergens en heeft een pakje in zijn hand. Onderweg komt hij vrienden en kennissen tegen die proberen te weten te komen waar hij naartoe gaat en met wie hij afgesproken heeft. Want het is duidelijk, hij is verliefd. Na een tijdje heeft hij een hele rij kennissen die achter hem aan lopen om te ontfutselen op wie hij verliefd is. Maar ze komen het niet te weten.

Verliefd is een mooi, clean kinderverhaal. De tekeningen aan de ene kant, de tekst aan de andere kant. Korte blokjes tekst, perfect om voor te lezen. De tekeningen zijn zacht van aard en door de witte achtergrond komen ze mooi tot hun recht. Ze zitten boordevol leuke details en geven het verhaaltje een heel lieflijk karakter. De grote pagina’s maken er een heerlijk bladerboek van.

Ik ben helemaal verkocht aan het verhaaltje. Het is echt een ontzettend mooi kinderboek. Je houdt er zo’n heerlijk gevoel aan over als je het dichtslaat. Het eindigt met een leuke plotwending die je weer laat geloven in de mensheid. Een absolute aanrader voor iedereen, jong en oud.

Getagd , , , , ,

0 gedachten over “Gelezen: Verliefd – Stefan Boonen & Jan Van Lierde

Geef een reactie