Boekenwurm, CommCommComm

Gelezen: From blog to brand – Laurentine Van Landeghem

Toegegeven, ik liet me wat misleiden door de titel toen ik het boekje bestelde bij Bol.com. Ik had gehoopt dat het boek je zou helpen om van je blog een brand te maken, een sterk merk. Dat is niet meteen de insteek van het boek, maar dat wil niet zeggen dat ik het geen goed en leerrijk boek vond. Het werd een aangename verrassing.

Auteur: Laurentine Van Landeghem
Uitgeverij: Lannoo

From blog to brand vertelt het verhaal van Laurentine Van Landeghem. Ze begon ooit een blog over fashion, DIY … en die blog groeide al snel uit tot een eigen winkel, een webshop en een stevig merk ‘Clouds of Fashion’. Ze vertelt hoe ze keihard werkte om haar droom waar te maken. Hoe ze van een eenmanszaak uitgroeide tot een stevig bedrijf dat heel wat werknemers in dienst had om de boel te runnen.

From blog to brand is een compact boekje van een dikke 150 pagina’s maar het staat boordevol tips and tricks als je zelf een eigen zaak wil starten. Het is een leuk en inspirerend boekje als je overweegt om als zelfstandige aan de slag te gaan in de fashionwereld. Ik kan me wel voorstellen dat het je enthousiast kan maken om je moed bij elkaar te rapen en er zelf aan te beginnen.

Stiekem had ik gehoopt dat er meer over haar blog zou insteken. Hoe ze erin geslaagd was om daar een succes van te maken. Helaas is dat stukje bijzonder beperkt. Maar dat doet zeker geen afbreuk aan het boek, dat is gewoon een foute verwachting van mezelf. Op vlak van sociale media kan je er best wel wat inspiratie uithalen. Want de do’s en don’ts die gelden voor Clouds of Fashion gelden vaak ook gewoon voor iemand met de ambitie om influencer te worden.

Als bij toeval begon ik vandaag Clouds of Fashion te volgen op sociale media en moest ik meteen lezen dat Laurentine een punt zet achter de winkels. Het merk zal voortaan opgenomen worden in de collectie van ZEB. Een beetje een domper op de vreugde die From blog to brand uitstraalt. Maar het doet geen afbreuk aan het parcours dat Laurentine heeft afgelegd.

Getagd , , , ,

0 gedachten over “Gelezen: From blog to brand – Laurentine Van Landeghem

  1. Ik las het boek eerder dit jaar en had er toch ook wel ietsje meer van verwacht. Het deel over haar blog vond ik net als jij erg weinig naar voor komen.

Geef een reactie