Klein en groot geluk, Varia

As we speak #23

As we speak in een ietwat nieuwe formule. Elke keer wil ik een paar elementen uitlichten waar ik iets nuttigs over te zeggen heb. Ik moet niet meer noodzakelijk alle vakjes opvullen. De mosterd voor de rubriek haalde ik bij Kelly, die hem weer haalde bij Kelly.

LEEST

Ik las maar liefst 9 boeken in de afgelopen maand. Maar ik geef toe, daar waren kinderboeken bij. Ik kreeg het laatste ontbrekende boek van Jeroen Meus cadeau, Dagelijkse Kost – Koken met gezond verstand 2. Ik las Leven zonder filter van Fleur Van Groningen als e-book en My Love Story van Tina Turner kreeg ik als hardcover cadeau. Twee kinderboeken dus ook: Verliefd van Stefan Boonen en Jan Van Lierde en De prinses die alles had van Mario De Koninck. Ik waande me even een Crazy Cat Lady met het boek van Elke Van Huffel. En ik was onder de indruk van deel 2 van de Adem-trilogie van Nico De Braeckeleer. Clouds of Fashion topmadam Laurentien Van Landeghem nam me op sleeptouw in From blog to Brand en Stephanie Duval en Nele Pieters leerden me alles over Community Marketing. Op de planning staat nu Mijn Wereld van Peter Sagan en daarna begin ik aan mijn Kerstvakantie-marathon-leeslijst om 2019 met wat leesvoorsprong te starten.

KIJKT

https://www.youtube.com/watch?v=jc17YyzSgYc

Op één zonden ze onlangs de reportage ‘Growing up gay’ uit (zie YouTube-filmpje hierboven). Een reportage met Olly Alexander van Years & Years in de hoofdrol. Ik begon te kijken omdat het over Olly ging maar ik bleef kijken omdat het echt een goeie reportage was. Best wel shockerend wat hij als jongeling heeft moeten doormaken. En wat andere gay-jongeren moeten doormaken. Ze moeten vaak uit een diep dal kruipen. De reportage is dus serieus blijven hangen. Verder keek ik uit naar de finale van Expeditie Robinson en zijn we aan de laatste afleveringen van De Slimste Mens ter wereld toe. Professor T is spijtig genoeg gedaan. Ik ben benieuwd wat het nieuwe tv-seizoen brengt!

LUISTERT

Ik ontdekte onlangs podcasts. Alee, onlangs is relatief, ik ken podcasts al lang. Heel lang geleden was ik grote fan van die van Studio Brussel. En ook de Start 2 Run podcasts heb ik tot op de draad versleten. Maar na een relatieve podcast-stilte heb ik de draad nooit terug opgepikt. Tot nu … ik kwam alsmaar meer goeie podcasttips tegen. Ik sloeg ze steeds op in de podcastapp op m’n iPhone maar ik vond nooit tijd op ze te beluisteren. Tot ik afgelopen week mijn boek uitlas op de trein en nog geen zin had om in een nieuw boek te starten. Het ideale moment, leek me, om die podcasts eens te testen. Ik kon alleen nog maar een paar afleveringen van Werk & Leven beluisteren, de podcast van Anouck en Kelly. Een aanrader, ook al is niet alles op mij van toepassing. Maar daarnaast heb ik er nog zes op m’n wishlist staan om te beluisteren, zo ontdekte ik: BoekenREC van Uitgeverij Harper Collins, Damn Honey, De Grote Vriendelijke Podcast, Een podcast over media, Media Fast Forward, Op orde Podcast, Relaas en Studio Standaard. Ik bots maar op één groot probleem: ik wil bewust naar de podcasts kunnen luisteren en dan lukt het niet om terwijl iets anders te doen. En ik heb te weinig momenten waarop ik daarvoor bewust tijd wil maken.

En hoe gaat het met jou? Luister jij naar podcasts? En waar en wanneer doe je dat dan?

Getagd , , , ,

0 gedachten over “As we speak #23

  1. Af en toe, sommige volg ik als ik in de wagen zit. Maar andere wil ik inderdaad iets bewuster volgen, net als jij en daar heb ik niet altijd evenveel tijd voor.

      1. Yes 🙂 Ik heb een Samsung telefoon en daar de app podcast addict op staan. Mijn telefoon verbind ik dan bluetooth met mijn wagen en dan kan ik dat selecteren tussen de radiozenders.

  2. Ik wil graag eens luisteren naar de podcasts van George Ezra & friends. Het schijnt de moeite te zijn, maar ik weet ook niet zo goed wanneer ik dat het best zou doen. In de douche wil ik liever muziek en tijdens het strijken eigenlijk ook :-).

  3. Ik luister vooral tijdens het koken en opmaken. Lees: terwijl ik dingen doe waar ik een hekel aan heb, om de pijn wat te verzachten.

    Ik kan er alleen nog altijd mijn weg niet echt in vinden; YouTube is wat mij betreft nog altijd het makkelijkst om onderwerpen die me interesseren op te zoeken en direct een hele lijst gepresenteerd te krijgen. Het zal wel aan mijn leeftijd liggen 🙂

    1. Ik vind de app van Apple wel superhandig om alles te bundelen. Maar ik krijg mezelf echt niet 20 minuten gefocust om gewoon te luisteren, en van zodra dat ik terwijl andere dingen doe, ben ik ook niet meer mee in het verhaal.

Geef een reactie