Boekenwurm

Bookhaul #4

Na de overweldigende boekenmaand november, moest ik wat gas terugnemen. December ging een leuke en, gelukkig, een bescheidenere boekenmaand worden dacht ik. Laat ons samen eens kijken welke boeken er op mijn leeslijst belandden de afgelopen maand. Ik kon 17 boeken toevoegen aan mijn collectie en ik bracht 5 bibliotheekboeken mee naar huis.

Bibliotheekboeken

Ik vertelde het al bij mijn Kerstvakantie-marathon-leeslijst, ik ging terug naar de bibliotheek. Daar koos ik vijf boeken uit.

 • Black – Dirk Bracke
 • Pupil – Julie Kagawa
 • Dokus Pokus & tante Pina – Jonas Boets
 • Has#tag – Dirk Bracke
 • Vogelvrij – Sebastien De Castell

Fysieke boeken

De kerstcadeautjes:

 • De phonetograaf – Vicky Bogaert: Deze stond al heel lang op mijn wishlist. En dus lag hij vorige week voor mij onder de kerstboom. Ik hoop er snel mee aan de slag te kunnen. Hopelijk gaan mijn smartphonefoto’s er serieus op vooruit ;).
 • Amoras – De zaak Krimson 1 & 2 – Willy Vandersteen: Deel 3 kreeg ik cadeau van Lang Zullen We Lezen. Dus moest ik me deel 1 & 2 aanschaffen om helemaal mee te zijn in de reeks. Ook deze lagen voor mij onder de kerstboom. Hoera!

Swapboeken:

Zoals ik vrijdag al vertelde, deed ik mee aan de swap van Kwante, dat leverde me 2 boeken op.

 • Iene Miene Mutte – M.J. Arlidge: De reeks staat al lang op mijn wishlist dus nu kan ik er eindelijk eens aan beginnen! Ik kijk er echt naar uit om hem te lezen.
 • Winnie the Pooh’s Little Book of Wisdom: In mijn pakje staat ook een klein boekje met Winnie the Pooh-quotes, superschattig! Ik ga het zeker eens doornemen. Zo lief!

Gekregen/gewonnen:

 • Ik heb een vraag – wetenschappers geven antwoord – Bart Coenen: Bij de Bookfairies op Instagram won ik dit superleuke boek. Ook een van die boeken die al lang mijn ogen uitstak. Dus bij deze heb ik het eindelijk in mijn collectie zitten. Dank je wel Bookfairies!
 • Stem voor mij – Pieter Vandenbroucke: Een boekje over politiek voor kinderen. Wel gepast voor de situatie in België op dit moment. En dus was ik wel eens benieuwd wat het boekje zou kunnen betekenen, ook voor mijn werkcontext.
 • Team Mortis – Engel des Doods – Bjorn Van den Eynde: Ook Team Mortis is zo’n reeks die ik al veel tegenkwam maar waar ik zelf nog niet aan toegekomen was. Meteen met boek 8 beginnen lijkt me ambitieus maar ik ben benieuwd hoe het uitdraait.

Gekocht:

 • Amoras – De complete saga – Willy Vandersteen: De strips van Amoras prikkelden me om meer te ontdekken en dus bestelde ik de complete eerste saga gebundeld. Ik ben superbenieuwd om ze te lezen.

E-Books

Onder de kerstboom lag ook een boekenbon van de Standaard Boekhandel voor mij. Ik ontdekte dat je er ook e-books mee kon kopen. En ik had nog een bon liggen ook, dus besloot ik de bedragen te bundelen en met te verdiepen in de e-books om mijn collectie uit te breiden.

 • Alter Ego – The Renegades deel 1 – Marissa Meyer
 • Bloed en Beenderen – The Orïsha Legacy deel 1 – Tomi Adeyemi
 • Duizend stukjes van jou – Vuurvogel deel 1 – Claudia Gray
 • Fokking druk – Thijs Launspach
 • Jong burn-out – Nienke Thurlings
 • Noord – Sien Volders
 • Proudly imperfect – Sabina van Roest
 • The Hate U Give – Angie Thomas

22 boeken in totaal dus, waarvan ik er 5 terugbreng naar de bibliotheek. December was dus weer een mooie boekenmaand!

Welke boeken voegde jij afgelopen maand toe aan je collectie?

Getagd , , ,

0 gedachten over “Bookhaul #4

 1. December was triest op boekenvlak. Ik begon in veel boeken, maar las geen enkel uit. Ik heb er wel bijna eentje van Jojo Moyes uit, maar net niet, en ook het boek van de Bullet Journal Methode is maar half uit geraakt. Maar heel veel zin in nieuwe boeken in 2019!

 2. December viel eigenlijk nog mee. Die maand kreeg ik drie recensieboeken toegestuurd, mocht ik er twee uitpakken dankzij de Secret Santa Swap en kocht ik er eentje in de Kringloopwinkel. De eerste maand van het nieuwe jaar heeft mijn tbr echter meteen weer doen stijgen terwijl ik zelf slechts één boek kocht.

Geef een reactie