Boekenwurm

Gelezen: Het grote Boeboeks-groeiboek – Marc de Bel

Ik verzamel boeken van Marc de Bel. Ongeacht of ze nu bestemd zijn voor eerste lezers of jong volwassenen. Ik wil graag een zo volledig mogelijke collectie. Dus toen ik op de Boekenbeurs Het grote Boeboeks-groeiboek zag, moest dat gewoon mee naar huis voor mijn collectie. Ik hield er nog leespret aan over ook!

Auteur: Marc de Bel
Uitgeverij: Van Halewyck

Wat is een groeiboek, hoor ik je al denken. Wel een groeiboek is een boek dat meegroeit met je leesniveau. Het boek start met heel makkelijke verhaaltjes en stap voor stap worden de verhaaltjes iets moeilijker en uitgebreider. Zo kan je als startende lezer meegroeien met het boek. Hoe beter je leest, hoe meer verhaaltjes je kan lezen.

En zo zitten er maar liefst 8 verhaaltjes van Pit en Puf in het boek. Verspreid over 4 leesniveaus. Zo kom je onder andere ‘De boot van Pit en Puf’ tegen, maar ook ‘De koek van Pit en Puf’, ‘Pit en Puf en de elfbloem’ en ‘Sol zoekt een holletje’. Uiteenlopende verhaaltjes maar allemaal overgoten met een overheerlijk Marc de Bel-sausje.

Met Pit en Puf krijg je acht verhaaltjes lang twee lieflijke Boeboeks aan je zij. Ze trekken al eens graag op avontuur in het bos en komen op hun pad hun vrienden tegen. Ze beleven spannende avonturen of doen als eens iets doms. De tekeningen passen perfect bij de tekst en illustreren prima wat er in het verhaal gebeurt. De Boeboeks moeten zowat mijn favoriete Marc de Bel-figuurtjes zijn.

Het grote Boeboeks-groeiboek is een aanrader om cadeau te doen aan eerste lezers. Het leesniveau staat elke keer duidelijk aangegeven waardoor je snel kan achterhalen welk verhaaltje voor welk niveau geschikt is. Het zijn verhaaltjes die je gewoon wil lezen. Verhaaltjes om je volledig in onder te dompelen. Neem de tijd en geniet mee.

Getagd , , , ,

Geef een reactie