Struggle of life, Varia

6 goeie voornemens voor 2019

1 januari is traditiegetrouw het moment om goeie voornemens te maken. Dat is voor mij niet anders. En ja, het cliché zegt dat die goeie voornemens het niet lang volhouden. Maar de ervaring leert me dat als ik écht iets wil, dat wel lukt. En dus stelde ik een lijstje met goeie voornemens samen voor 2019.

Resolutions

 • 80 loopjes. Ik had in 2018 60 geregistreerde looptochtjes op Strava, ik zou er daar dit jaar graag wat bij doen. 80 lijkt me niet echt onrealistisch dus.
 • 60 boeken lezen. Ik las in 2018 81 boeken. Dus 60 is niet zoveel. Maar ik heb wat schrik van te ambitieuze doelstellingen. Eigenlijk zou ik 104 (!!) boeken moeten lezen als ik 2 reviews per week wil blijven publiceren. We zien wel hoe dat uitdraait, Goodreads gaat op 60 in elk geval.
 • 5 kg lichter tegen 1 april. Meer sporten, gezonder eten. Een haalbare kaart als die decadente feestdagen-diners achter de rug zijn ;). Eerst die grens overschrijden, daarna kan ik er nog een paar kilo vanaf pitsen.
 • Geen boeken kopen. Dat voornemen is in de tweede helft van 2018 wat misgelopen. En dus wil ik het opnieuw proberen. Twee uitzonderingen: Boekenfestijn en Boekenbeurs. Ik leg mezelf daar wel een limiet van 5 boeken op (ik kocht er in 2018 respectievelijk 22 en 17 boeken). En ik hoop meer en meer de overgang naar een digitale boekencollectie uit te bouwen. Geen fysieke boeken meer dus, laat die boekenbons maar komen ;).
 • 15 wandeltochtjes. Amper 7 wandeltochtjes haalden Strava in 2018, we maakten er wel meer gelukkig. Maar om mezelf wat te stimuleren hoop ik dat aantal toch naar 15 te krijgen. Ik kan zo ontzettend genieten van een stevige wandeling.
 • 12 keer naar de BIB gaan. Dat is een bezoekje per maand. 5 euro lidgeld voor een schat aan boeken. Ik kan maar niet begrijpen waarom ik het niet structureel ingepland krijg. Dus wordt het een nieuwe missie!

Niet echt onrealistische voornemens, toch? Mijn doelen voor 2019 zijn dus gesteld.

Wat zijn jouw goeie voornemens voor het nieuwe jaar?

Getagd ,

0 gedachten over “6 goeie voornemens voor 2019

 1. Ik koop eigenlijk amper boeken en ga geregeld naar de bib. Ik lees immers graag maar vind het niet nodig om al die boeken ook te hebben. Als ik een boek echt geweldig vind, kan ik het daarna nog altijd kopen. Maar ik ben geen reviewer zoals jij natuurlijk.

 2. Enkel slechte voornemens dit jaar. Meer sportmomenten inwisselen voor terrasjes met cocktails bijvoorbeeld en meer netflixen ipv opruimen. Wedden dat ik dit kan volhouden :p Wel succes met jouw voornemens.

 3. Mijn voornemens heb ik nog niet echt neergeschreven, maar ze zitten min of meer in mijn hoofd: meer rust en zelfzorg, eerst boeken lezen die ik heb en dan pas nieuwe kopen, opruimen in huis en daarna eindelijk eens werk maken van een gezellig interieur, … Misschien moet ik er toch ook eens over bloggen!

 4. Eerst en vooral fijn om jou maandag ontmoet te hebben.
  Deze goede voornemens zijn zeker haalbaar. Ik ben zelf ook een lopen in 2018 haalde ik 80 loopjes en ik ben er 9 weken tussenuit geweest wegens een blessure, dus lijkt mij te doen. Wat bij mij helpt om aan het lopen te blijven is een doel vooropstellen zoals deelnemen aan een loopevenement. Het hoeft echt geen ten miles ten zijn of de 20 km van Brussel in jouw omgeving zijn er vast leuke evenementen die haalbaar zijn. Zo ben ik ook begonnen. Op Paasmaandag gaat hier in mijn woonplaats Lommel de 4de Sahara City Run door je kan kiezen voor 5-10-15 km. Echt de moeite.
  Ik koop weinig boeken, max 10 op een jaar en tegen dat ik op vakantie ga nog eens 5 e-books. Ik probeer zoveel mogelijk mijn leesvoer uit de bibliotheek te halen. Maak daarvoor gebruik van drie bibs hier in de buurt en meestal vind ik daar wat ik zoek. En je kan ook altijd koopsuggesties doen. Het wordt mij anders wat duur.
  Veel succes met de voornemens en nog veel leesplezier. Fijn om jouw blog te kunnen volgen.

  1. Ik heb een dubbel gevoel bij loopevents. Ik liep ooit Dwars door Hasselt en daar heb ik geen goeie herinneringen aan overgehouden. Maar ik overweeg wel een losser event als de Bokrijkrun bv. omdat je daar kan instappen wanneer je wil en de tijden niet tellen. Misschien doe ik dit jaar eens zot en loop ik toch eens ergens een 5 of 10 km ;).

 5. Echt voornemens heb ik dit jaar niet… maar waar ik wel werk van wil maken is meer gaan wandelen. Meer beweging kan geen kwaad!
  Succes met je voornemens!

 6. Ik maak eigenlijk nooit voornemens. Maar er zijn natuurlijk wel een aantal zaken waar ik altijd naar probeer te streven: meer eigen boeken lezen, wat vaker buiten komen, en wat minder vaak online zijn. Oh en minder schuldgevoelens.

Geef een reactie