Boekenwurm

Gelezen: De Gouden Waterduivel – Marc de Bel

Het ei van Oom Trotter moet een van de eerste Marc de Bel-boeken geweest zijn die werden uitgegeven. En toch las ik hem pas veel later. Intussen is er een vervolg. En dat vervolg kreeg intussen ook een vervolg. De Gouden Waterduivel lachte zo lief naar me in de Standaard Boekhandel. Hij moest dus gewoon mee naar huis.

Auteur: Marc de Bel
Uitgeverij: Van Halewyck

Alexander en school, het zal nooit een goeie combinatie worden. Dat worden dus bijlessen Frans deze vakantie. Maar wanneer Oom Trotter plots opdaagt en ook Yam-Yam onaangekondigd voor de deur staat, kan zijn geluk niet op. Samen gaan ze op avontuur. Bestemming: Frankrijk. Ze krijgen daarbij het gezelschap van tante Teljora en haar twee nichtjes Stiene en Miete. Een lange tocht met de gammele camper brengt hen bij het familiekasteeltje in Frankrijk.

Het verhaal doet de ronde dat daar bij vollemaan de waterduivel tevoorschijn komt. Bijgeloof volgens Alexander. Hij geniet met volle teugen van de omgeving, van de vrijheid en ook een beetje van Stiene. Maar plots gebeuren er toch vreemde dingen. Er wordt ingebroken in de bibliotheek van het kasteel en Yam-Yam jaagt een paar zonderlinge figuren weg bij de vijver. Wat is er toch allemaal aan de hand?

De Gouden Waterduivel is weer een op en top Trotter verhaal. Avontuur, schelmerij en een grote scheut fantasie. Meer heb je niet nodig om een goed jeugdboek in elkaar te knutselen. Het is met z’n 265 pagina’s net dik genoeg om een goed verhaal neer te zetten zonder al te veel balast. Weer een ongelooflijk herkenbaar Marc de Bel-verhaal. Je kan niet anders dan Alexander een topkereltje vinden en keihard met hem meeleven. Je vindt z’n moeder vanzelf een zeur en Oom Trotter een grote held om Alexander op sleeptouw te nemen. Voor mij mag er zeker nog een Trotter-boek volgen.

Getagd , , , ,

0 gedachten over “Gelezen: De Gouden Waterduivel – Marc de Bel

Geef een reactie