Boekenwurm, Struggle of life

Gelezen: Proudly Imperfect – Sabina Van Roest

Als er één boek was, dat hier sowieso moest passeren, dan was het wel Proudly Imperfect. Hoe kan een boek meer op het lijf van mijn blog geschreven zijn dan dit? Ik was dan ook superbenieuwd. Toen ik met kerst wat boekenbonnen kreeg, schafte ik me snel een ebook aan.

Auteur: Sabina Van Roest
Uitgeverij: Scriptum

Van Roest slaat spijkers met koppen van bij de start. Ze heeft het over twee soorten Miss Perfect: de prestatiegerichte en de vermijdende. En ze somt daarbij drie lijstjes met kenmerken op. Kwestie van herkenbaarheid kon dat tellen. Ik was duidelijk de prestatiegerichte Miss Perfect. Een paar voorbeeldjes? Wel: De prestatiegerichte Miss Perfect stelt heel hoge eisen aan zichzelf en de wereld om haar heen; houdt rigide vast aan haar lijstjes, regeltjes en maniertjes; ervaart zelden voldoening, want het kan altijd beter en ze moet nog meer bereiken. Spijkers. Met. Koppen. Al ben ik op dat vlak toch al een klein beetje bijgedraaid.

Hoe herkenbaar de eerste hoofdstukken ook waren, daarna ging het wat bergaf. Van Roest start duidelijk met haar troeven. Wat is perfectionisme en hoe ga je daar mee om in het dagelijkse leven. Dat was ook wat ik van het boek verwachtte. Tips & tricks om daar mee om te gaan. Van Roest gaat daarna meer naar andere domeinen om de lat hoog te leggen. Denk aan de hele Body Positivity-stroming en de zoektocht naar geluk. Maar ik begon meer en meer de focus op perfectionisme te missen. Op zich haalt ze heel belangrijke thema’s aan die zeker een rol spelen. Maar zo concreet het boek bij de start was, zo vaag werd het naar het einde toe. En dat vond ik best wel zonde.

Al bij al vond ik het zeker een aangenaam boek om te lezen. Het is ook niet zo superdik. Al kan ik me niet van de indruk ontdoen dat er toch nog wat dingen bijgesleurd zijn om het boek iets meer body te geven zonder dat dat echt nodig was. Nog wat extra focus op de kenmerken van perfectionisme had het voor mij nog net iets boeiender gemaakt.

Over de lay-out van het boek kan ik me moeilijk uitspreken. En ebook ziet er zelden of nooit sexy uit. Op dat vlak is er daar nog werk aan de winkel. Maar het boek heeft wel alle elementen om er een fysiek mooi boek van te maken. Dus daar heb ik alle vertrouwen in.

Getagd , , , , ,

Geef een reactie