Klein en groot geluk, Struggle of life

As we speak #24

As we speak in een ietwat nieuwe formule. Elke keer wil ik een paar elementen uitlichten waar ik iets nuttigs over te zeggen heb. Ik moet niet meer noodzakelijk alle vakjes opvullen. De mosterd voor de rubriek haalde ik bij Kelly, die hem weer haalde bij Kelly.

LEEST

Ik las de afgelopen maand 10 boeken. Die Kerstvakantie-marathon-leeslijst heeft opgebracht dus. Eerst las ik een kinderboek: Stem voor mij van Pieter Vandenbroucke. En ik bleef wat in dezelfde kinderlijke sfeer met Dokus Pokus & tante Pina en het Boeboeksgroeiboek. Daarna las ik De Complete Saga van Amoras. Klaar dus om het vervolg aan te vallen over De Zaak Krimson. Twee boeken van Dirk Bracke moesten er ook aan geloven: Black en Has#tag. En nog meer jeugdboekenpret met De Gouden Waterduivel van Marc de Bel. Pupil van Julie Kagawa stal mijn hart (review volgt binnenkort) en voor de afwisseling las ik ook Proudly Imperfect van Sabina Van Roest. Een toepasselijker boek voor deze blog bestaat toch niet? Geef nu zelf toe. Ik las nog 4 boekjes van Vos en Haas. En momenteel doe ik mijn uiterste best om Vogelvrij van Sebastien de Castell uit te lezen. Een moeilijkere opgave dan ik dacht.

KIJKT

Heel wat goeie tv in de afgelopen maand. De digibox draaide overuren. Vrede op Aarde was zo’n heerlijk programma. De combinatie Sven de Leijer, Bart Cannaerts, Jan Peumans is goud waard. Ik draaide 20 jaar Ketnet – Throwback Thursday op repeat tijdens de Kerstvakantie. Zo man, zo vrouw is weer van start gegaan, hoe meer Jani op tv, hoe liever! We begonnen ook te kijken naar Over Water. Maar eerlijk, ik vind het niet zo goed. Het is traag en de puzzelstukjes lijken maar niet in elkaar te vallen en dat is best wel frustrerend. Wel heel goed, is De Dag. Ik ben nu al benieuwd naar de volgende afleveringen. Ik volg ook Hanne Danst. Omdat ik het gewoon een fascinerend verhaal vind. En ik slaagde er zelfs in om 3 films te kijken, dat moet een nieuw record zijn: 27 dresses, Le fabuleux destin d’Amélie Poulain (all-time favorite) en La La Land. Van die laatste had ik meer verwacht, zang-films lijken niet echt mijn ding. En nee, Pitch Perfect is geen gezongen film dat is gewoon een film waar (functioneel) in gezongen wordt. Ik ben ook superbenieuwd naar Facebook en ik. De eerste aflevering staat op onze digibox maar ik kon er nog niet naar kijken. En ik nam ook een heel hoop films op in de kerstvakantie: Finding Dory, Charly and the Chocolate Factory, Paddington, Love Actually, Enchanted, Pearl Harbor … Ik moet ook die nog allemaal eens kijken. Net zoals ook De Luizenmoeder nog op de digibox staat en ik eigenlijk ook Dertigers wou kijken maar de eerste aflevering miste. Misschien toch eens opvissen via de app van de VRT.

LUISTERT

Als kerstcadeautje kreeg ik Simulation Theory van Muse. Ter voorbereiding op ons dagje Werchter in juni. Ik kocht ook al de preview van de nieuwe plaat van Balthazar. En onverwachts een feestje om 6.10u ’s morgens in de auto toen Coldplay & the Chainsmokers op mijn radio passeerden. Voor de rest draai ik nog steeds veel Years & Years, kwestie van voorbereid te zijn tegen het concert in februari.

VERBOUWT

Eureka, het einde is na twee jaar eindelijk in zicht. Mijn chauffage werkt (echt een wonder), we hebben warm water (oh ja, we zaten zonder) en alle ontbrekende stukjes tegel staan er ook. We hebben de Pax-kasten van Ikea uitgeplozen. En moeten dringend op zoek naar gordijntjes etc. Laat die verhuis maar komen. Ik ben er echt helemaal klaar voor/mee (het is hoe je het bekijkt).

En hoe gaat het met jou?

Getagd

0 gedachten over “As we speak #24

  1. Ik deel je mening over Over Water en De Dag, het eerste is niet zo mijn ding, De Dag vind ik dan weer wel superspannend. Dertigers is een leuk tussendoortje. Maar in tegenstelling tot de grote meerderheid, vind ik De Luizenmoeder ook niet zo geweldig. Of zou dat zijn omdat die situaties aan de schoolpoort niet echt in mijn leefwereld zitten en dus niet pijnlijk herkenbaar zijn?
    En veel succes met de verhuis!

  2. Wij deden tijdens de kerstvakantie aan binge watchen met Over Water, maar het was inderdaad niet zo’n sterke serie. Moest ik elke week maar 1 aflevering hebben kunnen kijken, dan had ik het waarschijnlijk niet volgehouden tot het einde. De dag daarentegen is de max. We hebben gisteravond zelfs tijd gemaakt om de nieuwe afleveringen onmiddellijk te kijken ipv te wachten tot het weekend 😜

  3. Wij kijken ook naar De Dag… echt supergoed en ook naar Over Water en ik vind dat ook niet slecht.
    Wij waren toch onder de indruk van de aflevering van Facebook en ik… net Big Brother!
    Onlangs keken wij ook naar Amélie Poulain, een zalige film he!

  4. Hoera, bijna verhuizen! Zelf kijk ik ook heel graag naar De Dag & Hanne Danst. Dat eerste zit pakken beter in elkaar dan Over Water. En dat laatste doet me terug dromen en denken aan de tijd dat ik zelf ballet deed 🙂

Geef een reactie