Boekenwurm

8 top-boekenblogs om te volgen

Vorige week zette ik nog een lijstje online met 7 topblog(wijven) die je zeker moet volgen.  Om de lengte van het lijstje te kunnen beperken zette ik er toch geen echte boekenblogs in. Die geef ik vandaag graag een eigen blogpost. Ik stel vast dat ik vooral fan ben van straffe, schrijvende vrouwen.

Ik deel deze blogpost op in twee delen. Mijn favoriete Belgische boekenbloggers en mijn favoriete Nederlandse boekenbloggers.

3 Belgische boekenbloggers haalden het lijstje:

  • Boekvinder / Oog op de toekomst: Veel bewondering voor het werk van Marcia. Ze onderhoudt maar liefst twee boekenblogs. Op Boekvinder reviewt ze vooral literatuur, op Oog op de toekomst vooral sciencefiction. Ik hou van de grondige, uitgebreide reviews. Ze geven je een volledig beeld van een boek. Straffe madam!
  • Zwartraafje: De blog van Liesbeth vind ik leuk om verschillende redenen. Ze is nog een veel grotere Potterhead dan ik zelf al ben. En ik vind dat ze een heel laagdrempelige blog heeft. Korte, vlotte blogs, leuke reviews, opvallende lijstjes, unboxings … Je vindt er boeken in de volledige breedte van het woord. Dat maakt het zo leuk!
  • Confession of a Booknerd: Audrey lanceerde onlangs haar vernieuwde blog na twee maanden radiostilte. Er gaat ongelooflijk veel aanstekelijkheid en enthousiasme uit van haar. En ondanks haar jonge leeftijd heeft een straf project op poten gezet. Goeie reviews met vaak een leuke insteek.

En maar liefst 5 Nederlandse boekenbloggers glipten in mijn lijst:

  • Zon en Maan: Ik ben keijaloers op het leestempo van Emmy. Wauw, dat haal ik nooit van m’n leven. Tenzij ik eens een sabbatjaar invoeg :). Ze leest niet alleen veel, maar schrijft ook goeie reviews. Kort is niet aan haar besteed, grondig dan weer wel. Haar dagboek vind ik ook heel leuk om te lezen. Je vindt er vaak Young Adult maar je komt er ook al eens een andere genre tegen. Dat houdt het boeiend.
  • Biebmiepje: Een van de eerste Nederlandse boekenbloggers die ik ontdekte. Judith heeft dan ook een hele leuke boekenblog. Ze werkt in haar reviews vaak met quotes uit het boek en dat zorgt wel voor een leuke opbouw. Tegelijk geeft het een glimp van het boek mee.
  • Kwante in Wonderland: Ik hou van de swaps die Kwante elk jaar organiseert. Ik deed al mee met Halloween en Kerst en stiekem kijk ik al uit naar een volgende. Daarnaast ben ik vooral fan van haar Young Adult-reviews. Ik pik er vaak ideeën op voor boeken die ik later zelf lees.
  • Reading Traveller: Grote fan van de lay-out van Anouk haar blog. Redelijk eenvoudig maar toch leuk met de tekening en het kleurenpatroon. Daarnaast combineert ze lezen met reizen zoals haar blognaam al doet vermoeden. Haar blogs zijn vaak kort, bondig en to-the-point en dat kan me wel bekoren. Het past helemaal binnen het concept.
  • Nerdy Geeky Fanboy: De enige man die er in geslaagd is om in mijn top-lijstjes te kruipen. Ik volg vooral de Young Adult-reviews van Joost. Een inspiratiebron voor mijn boeken-wishlist. Het fandomluik ligt me iets minder al vind ik het wel fascineert het me wel om het te lezen.

Wat zijn jouw favoriete boekenbloggers? Ik ontdek ze met plezier, tips zijn welkom.

Getagd , ,

0 gedachten over “8 top-boekenblogs om te volgen

  1. Dankjewel voor je mooie compliment Katrien. Echt een opsteker. Er staan trouwens heel wat van mijn favorieten in jouw lijst. Ik hou echter ook enorm van Annelies haar blog Boekboetiek maar zij heeft momenteel even een blogpauze ingelast. Ook Craving Pages van Joany, Het leven van een boekenworm van Annabel en A dance with books van Annemieke zijn blogs die ik met veel plezier lees. Er zijn er nog meer hoor maar dan wordt deze reactie wel heel uitvoerig.

  2. hoi Katrien, ik had deze blogpost op Facebook voorbij zien komen en natuurlijk een hartje gegeven, maar nu ik hem opnieuw tegenkom via Bloglovin (ik loop hopeloos achter..) wil ik je nog eens bedanken voor de lieve woorden! Het is een eer om in je lijstje te staan <3

Geef een reactie