Boekenwurm

Gelezen: Broer & Zus – Rocio Bonilla

Onlangs won ik nog eens een boek bij het Leesmagazine van Bol.com. Het was een tijdje geleden, ik gun anderen ook eens iets ;). Maar ik was dolblij dat er twee kinderboekjes mijn richting uit kwamen. Het eerste Broer & Zus was een beetje een specialleke. Maar een leuk specialleke.

Auteur: Rocio Bonilla
Uitgeverij: De Vier Windstreken

Je ziet meteen waarom ik dit boek een speciaal boekje vind. Het heeft twee covers, het is volledig omkeerbaar. Je kan het van voor naar achter lezen, dan omdraaien en van achter weer naar voor lezen. In het midden komt het verhaaltje samen met dezelfde conclusie. Een superleuke insteek. Dubbele pret in één verhaaltje.

Broer & Zus vertelt uiteraard het verhaal van een broer en een zus. Zoals dat hoort bij broers en zussen hebben ze regelmatig een hekel aan elkaar. Ze mokken op elkaar en zouden liever af zijn zonder. Maar eigenlijk kunnen ze stiekem niet zonder elkaar. Diep vanbinnen hebben ze elkaar toch wel graag. Maar wat als er plots nog een broertjes of zusje bijkomt?

Broer & Zus is een superlieflijk boekje. Ook al kunnen Broer & Zus wel wat wreed voor elkaar zijn. De tekeningen zijn zacht en leuk. Ze illustreren het boekje perfect. Ongeacht welke kant je leest, het blijft een leuk verhaaltje. Hele leuke insteken en ongelooflijk knuffelbaar. Ook al heb ik geen broers en zussen, ik kan me toch perfect inleven in de situatie. Ook al is er amper tekst. Het blijft kort en bondig en de tekeningen spreken voor zich.

Bedankt aan het Leesmagazine van Bol.com voor een gratis exemplaar.

Getagd , , , ,

0 gedachten over “Gelezen: Broer & Zus – Rocio Bonilla

Geef een reactie