Boekenwurm

Gelezen: Ridders van het Cruysembos – Marc de Bel

Kruishoutem en Zingem fusioneerden begin dit jaar tot Kruisem. En laat dat nu net de gemeente uit de boeken van Marc de Bel zijn. En dus schreef de Bel een boek voor de gemeente Kruisem. Het is een leuk jeugdboek gewoon met een vleugje geschiedenis maar in een typisch Marc de Bel recept.

IMG_6346

Auteur: Marc de Bel
Uitgeverij: Van Halewyck

Groot Lentefeest in Cruysem. De eerste zondag na de eerste vollemaan van de lente staat in het teken van een volksfeest. De perfecte dag voor Jopus en Katlijn om samen te zijn en plezier te maken. De kriebels fladderen vrolijk in het rond. Maar dan slaat het noodlot toe. De Flurkels recruteren jonge mannen uit de dorpen om voor hen te werken. Bij hun aanval nemen ze vrienden van Jopus en Katlijn mee. De Ridders van het Cruysembos zoals ze zich al eens durven noemen trekken in er op uit om hun vrienden te bevrijden. Een avonturentocht waarop ze heel wat hindernissen voorgeschoteld krijgen.

De Ridders van het Cruysembos is een boek dat Marc de Bel speciaal schreef voor de gemeente Kruisem. De eerste twee jaar zal het boek enkel via de gemeente te verkrijgen zijn. Gelukkig waren ze bereid om een exemplaar met de post op te sturen. En zo kreeg ik dus toch een exemplaar in handen voor mijn eigen collectie. Dan moet ik geen twee jaar wachten tot het in de winkel ligt.

Het is echt een onversneden Marc de Bel-boek. Een leuk avonturenverhaal waar je helemaal in opgaat. De tekeningen van Steven Dhondt (ook uit Kruisem trouwens) maken het helemaal af. De tekenstijl is in dit boek iets donkerder en dus meer duister. Maar het geeft de perfecte sfeer van het verhaal weer. De figuren in het boek zijn echt goed uitgewerkt in de tekeningen.

Het is uiteraard een jeugdboek en het is dus geen heel uitgebreid verhaal. Het leest als een trein. Al heb ik de eerste twee-drie pagina’s twee keer moeten lezen vooraleer ik echt mee was in het verhaal. De historische sfeer in een boek blijkt me vaak toch iets minder te liggen. Maar gelukkig neemt het verhaal het snel over waardoor je als een speer door het verhaal vliegt.

Het boek kan je wel gewoon bij de gemeente Kruisem kopen.

Getagd , , , ,

Geef een reactie