Varia

Joepie 28

Morgen is het zover. Morgen start Joepie 28, hét hoogtepunt van je KSA-carrière. Een vierdaagse staptocht waarin 3000 jongeren tussen 14 en 16 jaar in vier dagen 100 kilometer afleggen. En vooral ze weet niet waar ze naartoe stappen, de eindbestemming is geheim.

Banner_Joepie

Als je dit leest, ben ik al onderweg naar Stad X, geheim tot vrijdagmiddag! We vertrekken steevast een dagje voor de start naar het eindpunt. We bouwen daar alles op om er een spetterende slotshow van te maken. En terwijl volgen we de 11 verschillende tochten ook op. Groepen die verloren lopen, zetten we vanaf dinsdag terug op het juiste pad.

Joepie is altijd wat back-to-basics. Gedropt worden, ’s avonds moeten aanbellen bij mensen om een slaapplaats te vinden, zelf je eten voorzien … het is een vierdaags avontuur dat je samen met je KSA-vrienden beleeft. Ook voor de crew is het intensief. Korte nachten en slapen op een luchtmatras of matje, dat eist ook na een week haar tol ;). Dus ja, ik ga vrijdagavond/nacht met plezier terugkomen naar huis.

Stad X is geheim, het mysterieuze is ook het succes van Joepie. Dus hopelijk kunnen we die pret behouden tot vrijdagmiddag. Dan barst het feest los in Stad X en worden die pijnlijke voetjes helemaal vergeten en wordt er menig danspasje geplaceerd. Hadden we blaren? Oei, vergeten. Al is die laatste kilometer naar het station dan plots wel loodzwaar ;).

Ik kijk er naar uit, 5 dagen volle gas. Intensief, maar oh zo leuk. Ik ben aan mijn vijfde Joepie toe intussen. Of er nog een zesde gaat bijkomen, dat zullen we binnen twee jaar wel zien :).

Zorg jij goed voor onze stappers als ze aan jouw deur komen aanbellen? Eeuwige dankbaarheid is mijn deel.

Getagd ,

3 gedachten over “Joepie 28

  1. Is dat nog zo simpel, om bij mensen aan te bellen en een slaapplaats te krijgen? Heb de indruk dat heel wat mensen daar toch wat weigerachtig tegenover staan of de deur niet meer open doen.
    Maar wel knap dat het blijft bestaan!

Geef een reactie