Boekenwurm

Leeslijst #35, de vakantie-editie

5,5 week verlof. Dat kan al tellen. Veel tijd ook om te lezen. Bewust, want dat is voor mij pas echt vakantie. En dus moest ik ook een leuk leeslijstje samenstellen om die 5 weken vlot door te komen. Ik wil optimaal gebruik maken van de tijd die ik heb.

Bibliotheekboeken

Vandaag moeten m’n bibliotheekboeken terug naar de bib. Zonde, want vier boeken kon ik gewoon nog niet uitlezen. Les geleerd, minder boeken mee naar huis brengen. Eentje hou mag ik nog houden.

IMG_6732

Eigen collectie

Gezien het grote aantal ongelezen boeken in mijn boekenkast wil ik wat meer lezen uit mijn eigen kast. Minder bibliotheekboeken meebrengen dus, meer uit eigen bibliotheek lezen. En dus dook ik in de kast om een lijstje samen te stellen.

IMG_7032

 • Ik tegen de rest – Nasrien Cnops: Een boekje dat ik onlangs op een online uitverkoop van Lannoo op de kop tikte. Ik heb Nasrien altijd een topradiomadam gevonden. Plots was ze weg en dus ben ik wel benieuwd naar haar verhaal.
 • De Phonetograaf – Vicky Bogaert: Eentje waar ik bewust tijd voor wil maken. Hij steekt al een tijdje in mijn boekenkast. Ik hoop er wat tips & tricks uit op te doen om zelf toe te passen.
 • Opgeruimd – Marie Kondo: Het boek van de opruimgoeroe. Toegegeven, ik kan er zelf ook wel wat van, van opruimen. Maar ik ben wel benieuwd of ze een structuurfreak als mezelf nog wat kan bijleren. Als ik dingen nog efficiënter kan aanpakken, dan ben ik daar zeker voor te vinden.
 • Iene Miene Mutte – M.J. Arlidge: Dit boek kreeg ik vorig jaar bij een swap van Kwante. Iedereen is zo lovend over de boeken dat ik er ook gewoon zelf aan wil beginnen.
 • Robbe – Marc de Bel & Ria Maes: De enige Marc de Bel die nog ongelezen in mijn kast staat. Schande. En dus moet ik daar gewoon verandering in brengen. Superbenieuwd naar het verhaal eigenlijk.
 • Chemie – Kaat de Kock: Nog een Boekenbeursaankoopje. Ik heb nog geen enkel boek van Kaat de Kock gelezen en daar wil ik verandering in brengen. Geen idee wat ik er van moet verwachten dus ik laat het mij gewoon graag overkomen.
 • Een dagelijkse portie power – Claudia Van Avermaet: Ik ben grote fan van haar voorgaande boeken. Dus heel benieuwd naar haar receptenboek. Hopelijk kan het mij inspireren. Ik kreeg een reviewexemplaar van de uitgeverij.

Ik koos bewust voor wat dunnere boeken in de hoop dat ik er zo dus meer kan lezen. Stiekem hoop ik zelfs dat ik met die stapeltje niet toekom in juli. Dan vul ik graag aan met wat ebooks die de laatste tijd aankocht.

Vakliteratuur

IMG_6048.JPG

En het blijft niet bij boeken deze vakantie. Ik heb nog een hele stapel magazines liggen die ik zoveel mogelijk wil wegwerken en ik hoop ook mijn digitale leesachterstand (blogs, artikels …) wat weg te werken. Mijn dagen zijn zeker goed gevuld ;).

Namiddagupdate, bibliotheekboeken

Ik ging dus die bibliotheekboeken terugbrengen naar de bib. Maar ik kon het niet laten om toch maar eens een rondje tussen de boeken te doen. En dus bracht ik 5 boeken mee naar huis. Ik heb wel goed gelet op wat ik meebracht. Geen dikke boeken deze keer en slechts 2 leesboeken. De rest zijn kook- of lifestyleboeken die ik toevallig zag staan en waar ik al lang naar benieuwd was.

IMG_7046

 • De Kids of Appetite – David Arnold: Ik las onlangs Muggenland van dezelfde auteur. Dus was ik wel benieuwd naar zijn andere boek. Hopelijk is dat even goed en misschien zelfs nog een tikje beter.
 • Matilda – Roald Dahl: Ik wil de boeken graag verzamelen en allemaal eens opnieuw lezen. Een van mijn favorieten is Matilda en dat stond vandaag gewoon in de bib. Lucky me dus.
 • #Fitplus & #Fitbody – Delphine Steelandt: Ik las al heel wat goeie dingen bij Josefien en Evy over de boeken van Delphine. Ze stonden gewoon in de bib. Dus ik kon ze niet laten liggen.
 • Nooit meer diëten – Sandra Bekkari: Mijn vakantiemissie is nieuwe, gemakkelijke recepten vinden. Een kookboek kan daar dus al eens bij helpen. Grote fan van Pascale Naessens maar niet alle recepten (hoewel ze superlekker zijn) zijn voldoende om goed gegeten te hebben. En dus kreeg ik van veel mensen de tip om Sandra Bekkari eens te proberen. De bib hielp graag een handje.

Wat staat er op jouw leeslijstje de komende weken?

Getagd , ,

4 gedachten over “Leeslijst #35, de vakantie-editie

 1. Ooh ik ben echt jaloers op iedereen die nog moet beginnen aan de hele reeks van Arlidge, zijn echt steengoede thrillers. Kaat De Cock heb ik onlangs toevallig ontdekt bij de boeken in mijn Kobo-abonnement (‘daar komt de bruid’ en ‘het is ingewikkeld’) en die lezen heel vlot, ideale zomerlectuur!

 2. Leuke leeslijst! De Phonetograaf nam ik onlangs ook mee uit de bib maar het stelde mij wat teleur. Ik vond dat er meer tips stonden in haar eerste boek. Fitbody daar ben ik wel fan van 🙂 Net als Nooit meer diëten. En naar dat boek van Claudia ben ik wel benieuwd. Ik schafte me onlangs Power Body van haar aan.

   1. Iedereen Smartphonefotograaf. Ten opzichte van het tweede bevat het echt wel veel meer info & tips. Al is ook dat natuurlijk relatief, want om nu te zeggen dat mijn foto’s er spectaculair door beter werden, klopt ook niet. Al heb ik wel wat dingen opgestoken zenne en ligt het niet nemen van spectaculaire foto’s ook wel aan mezelf 😉

Geef een reactie