Boekenwurm

Gelezen: H@ck – Mirjam Mous

Sommige boeken triggeren je. H@ck was zeker ook zo eentje. De cover is schitterend gemaakt en maakt je ontzettend nieuwsgierig naar het verhaal. En laat digitale media nu ook nog eens een favoriet zijn van yours truly. Win-win, dubbel win-win dus. Het boek ging dus op m’n verlanglijstje.

IMG_6743

Auteur: Mirjam Mous
Uitgeverij: Best of YA

H@ck vertelt het verhaal van Holden en Prissy. Broer en zus. Een paar jaar geleden verloren ze hun vader. Sindsdien verdient hun moeder de kost. Ze leven in een soort futuristische wereld in de toekomst. Ieder heeft een persoonlijke brace die vertelt wanneer ze moeten eten, die traceert waar ze zijn en die hen overal identificeert. Een soort Big Brother dus.

Elk hoofdstuk wisselt het boek van standpunt. De ene keer Holden, de andere keer Prissy. Technologie is de rode draad door het verhaal wanneer Prissy haar camphone gehackt blijkt. Tegelijk steekt Holden oldschool vuurwerk af op Happy Day. Het zorgt ervoor dat hij in een instelling terecht komt met een missie. Prissy en Holden lijken ver van elkaar verwijderd maar slagen er toch in met elkaar contact te maken en samen voor hetzelfde doel te strijden.

Mirjam Mous was voor mij een nobele onbekende. Voor zover ik weet, las ik nog nooit een boek van haar. Maar het was een aangename eerste kennismaking. H@ck was meteen boenk erop. Het is echt een sterk verhaal waar je constant meer van wil lezen. Ik kijk al reikhalzend uit naar het vervolg want je blijft echt met heel wat vragen zitten als het boek uit is. Het verhaal was lang niet af en echte oplossingen heb ik nog niet gezien. Laat maar komen dus dat vervolg.

Het was fascinerend om te lezen wat er van onze wereld ooit zou kunnen worden. Zullen we overal getraceerd worden? Wordt ons eten geprint in plaats van met liefde klaargemaakt? H@ck geeft je al een eerste idee. De technologie boeit me wel in het verhaal. Het geeft het een extra dimensie. Je denkt voortdurend mee en twijfelt constant tussen wie goed is en wie slecht en wat de beste oplossing voor de wereld zou kunnen zijn.

Ik kreeg een recensie-exemplaar van Uitgeverij Lannoo/Best of YA maar dat verandert niks aan mijn eerlijke mening. Je vindt het boek op Bol.com. Voor de hardcover betaal je 19,99 euro.

Getagd , , , ,

Geef een reactie