Struggle of life

Mijn verjaardagswishlist

Binnen een maand en 4 dagen is het zover. Op 30 augustus mag ik 34 kaarsjes uitblazen. Het ideale moment om een verlanglijstje voor die verjaardag aan te leggen toch? Het lijkt een eenvoudige oefening maar het heeft mij best wel wat moeite gekost om een lijstje te maken. Want die ‘hoofdcadeaus’ dat was lang een grote vraag.

a38af6a619d620fad1a0ce42e31b5990

Elk jaar ga ik op zoek naar een paar ‘hoofdcadeaus’. Dat zijn cadeautjes die soms net iets meer geld kosten maar die ik dat jaar echt wel kan gebruiken. In de afgelopen jaren kreeg ik zo al nieuwe loopschoenen, een Garmin-loopklok of nieuwe kleren. Dit jaar kwam ik zo op vier dingen maar ik kan er helaas maar eentje concreet van maken. De andere drie blijven ook nog een zoektocht voor mezelf.

 • Handtas. Het enige concrete in mijn lijstje. Ik heb een kleinere handtas die ik quasi dagelijks gebruik en waar enkel m’n portefeuille, sleutel, smartphone en wat kleinigheden in passen. Dat tasje begint wat af te geven en te slijten, dus ging ik op zoek naar een vervanger. Eentje die ik makkelijker met een rugzak kan combineren om te gaan werken. En die vond ik en koop ik de komende dagen al:

Handtas_LiuJo

 • Horloge. De moeilijkste denk ik. Ik heb een Garmin-loopklok die ik ook dagelijkse gewoon als klok aandoe. Maar die is nogal robuust en stoer. Dus wil ik op zoek naar iets gekleder en stijlvoller. Maar het liefst wil ik gewoon een andere, stijlvollere Garmin die ik kan blijven synchroniseren. Laat die stijlvollere Garmins nu ook redelijk duur zijn terwijl ik alleen maar wat basisfuncties wil (stappenteller, hartslag, slaap) want om te lopen heb ik die andere. Een moeilijke oefening dus.
 • Jumpsuit. Er hingen 2 jumpsuits in m’n kast. Een classy exemplaar van Essentiel en een zalige, losse jumpsuit van Lola & Liza. Die laatste heeft sinds een paar maanden een gat op de poep. Het gat werd intussen vakkundig dichtgenaaid maar je blijft het ‘littekentje’ zien. Dus wil ik graag een vervanger. Maar ook dat blijkt geen evidente oefening.
 • Een rugzak voor m’n saxofoon (en een nieuw mondstuk). Eentje die al een paar jaar meegaat. Momenteel zit m’n saxofoon in een kist. Niet het makkelijkste om te dragen, zeker niet met een zwakke pols. En daarom zoek ik naar de ideale rugzak. Eentje waar ik nog wat extra’s in kan steken. Maar ik denk dat ik te veeleisend ben ;).

Daarnaast heb ik een aantal dingen waar je me altijd plezier mee doet. Denk maar aan boeken, gezelschapsspelletjes, parfum of cadeaubonnen.

 • Boeken. Mijn wishlist is lang. Gelukkig heb ik intussen al een lijstje aangelegd met boeken die ik ook in de bib kan vinden. Dus op mijn ’te kopen’-lijstje staan momenteel bijvoorbeeld deze boeken:
  • De Kleine Odessa III van Peter Van Olmen (en deel IV uiteraard ook)
  • Inkt – Alice Broadway (en de volgende delen als dat eerste goed meevalt)
  • Gewist – Teri Terry
  • De magische apotheek – Anna Ruhe
  • Piep zei de muis – M.J. Arlidge (en volgende delen)
  • Hygiëne van de moordenaar of Vuurwerk en ventilators of De spiegel van Mercurius van Amélie Nothomb
 • Gezelschapsspelletjes. Ik hou van de momentjes met kleine groepjes rond de tafel, hapje en drankje er bij en dan de gezelschapsspelletjes bovenhalen. Op mijn wishlist staan bijvoorbeeld:
  • Exploding kittens
  • Regenwormen
  • Escape room
  • Saboteur, de uitbreiding
 • Parfum of verzorgingsproducten. Ik gebruik eigenlijk weinig speciallekes, behalve parfum. Dus dat lijstje is vrij duidelijk ;).
  • Rituals, Elixir collection, Intense Nutrition Hair Mask
  • Rituals, alles uit de Hamam-reeks <3
  • Ma Vie – Hugo Boss
  • Daisy dream – Marc Jacobs
  • Romance – Ralph Lauren
  • Liu Jo (de paarse!)
  • Een misschien wil ik The Scent van Hugo Boss ook wel eens testen

1103244_TheRitualOfHammamPurifyingRitual2018MediumPROBOX

 • Cadeaubons. Ik ben niet zo’n grote fan van Bongobons of Vivaboxen aangezien je dan vasthangt aan hun aanbod en we er hier nog 3 liggen hebben die we nog eens moeten opgebruiken. Maar met andere cadeaubons doe je mij dan weer wel een groot plezier:
  • Standaard Boekhandel (boeken, boeken, boeken!)
  • Bol.com (boeken, spelletjes …)
  • ICI Paris XL (parfum)
 • Activiteiten. Ik trakteer mezelf al eens graag op een dagje uit ter gelegenheid van m’n verjaardag. Dit jaar wordt het wellicht het Boekenfestijn opnieuw. Maar daarnaast mag ik mezelf nog wat extra’s gunnen. Dus hoog op de wishlist:
  • Escape Room
  • Wandelen in een bosrijke omgeving
  • Lekker eten of ontbijten
  • Wellness

Laat duidelijk zijn, ik krijg ongelooflijk graag cadeautjes. Een klein kind in een speelgoedwinkel. Oh ja! Maar ik ben minstens even gelukkig met gewoon een oprecht, gemeende verjaardagswens ;). Het is uiteindelijk nog een behoorlijk lange wishlist geworden. Oeps.

Wat zet jij zoal op je verjaardagswishlist?

 

Getagd , , ,

5 gedachten over “Mijn verjaardagswishlist

 1. Ah altijd tof om zo’n lijstje eens op te stellen! 😀 Voor jumpsuits kijk ik graag bij de Monki. Niet super duur, de kwaliteit is heel mooi en je kan ze zowel wat chiquer als meer casual dragen 🙂 Ik ben zelf wel super fan van cadeaubons (kledingbons, boekenbons, … maar liever ook geen Bongo’s) want ik zoek graag zelf dingen uit.

  1. Merci voor de jumpsuit-tip, ga ik zeker eens checken! En lijstjes opstellen is leuk maar soms ook gewoon verschrikkelijk moeilijk. Sommige jaren heb ik echt 10 dingen die ik graag en wil en/of dringend nodig heb. Dit jaar heb ik precies alles al 😄.

 2. Heel mooi lijstje! Ik heb een tijd geleden met ‘Lijstjestijd’ een verlanglijstje gemaakt, maar daar staat echt vanalles op. Een nieuwe handtas, dat zou ook nog eens van pas komen, maar ik ben heel kieskeurig 🙂

 3. Vroeger schreef ik altijd een lijstje uit wanneer een vriendin om pakjestips vroeg maar dit jaar heb ik het voor het eerst digitaal gedaan. Zo kon niet alleen zij mijn wenslijst zien maar ook mijn schoonzusje, nichtjes en manlief. Ik vond het eigenlijk wel heel handig vermits ik in combinatie met de swaps altijd een beetje vrees dat ik ergens de mist in zal gaan en tweemaal hetzelfde zou vragen. Ondertussen verscheen mijn aanwinsten-post dus je hebt misschien al gezien dat ik serieus in de watten werd gelegd. De zeemeerminnenstaart, Cornish Pixie, de funko van Hermione in Herbology-outfit en een aantal van de boeken stonden op die wenslijst. Verder stonden er ook nog notitieboekjes op en een lampje in de vorm van een boek. Eentje dat je met een USB-stick kan opladen want dat leek me super handig.

 4. Ik vind een Fitbit wel goed als stijlvol horloge; die tracken ook alles wat je wilt en je kan de bandjes verwisselen.
  Ik verjaar volgende maand en jouw lijstje doet me er alvast aan denken dat ik totaal geen inspiratie heb, aaaah #firstworldproblems 😀

Geef een reactie