Boekenwurm

Gelezen: Een dagelijkse portie power – Claudia Van Avermaet

Een van mijn doelstellingen voor de vakantie: nieuwe recepten vinden om toe te voegen aan ons wekelijks menu. We hervallen momenteel nogal te vaak in hetzelfde. Een kookboek past perfect in dat concept. Ik ben dus superbenieuwd om nieuwe recepten te ontdekken.

IMG_7040

Auteur: Claudia Van Avermaet
Uitgeverij: Lannoo

Grote fan van de boeken van Claudia. Haar eerdere boeken waren vooral lifestyle boeken waar een aantal recepten in verwerkt werden. Voor het eerst brengt ze nu echt een kookboek uit. Superbenieuwd want ik vond de recepten uit haar vorige boeken best wel verfrissend en vernieuwend. Meer inspiratie van dezelfde soort was dus zeker wel welkom om mijn kookskills uit te breiden.

Ze start met een groot theoretisch luik waarin ze de filosofie achter haar aanpak uitlegt. In zes stappen kan je naar je dagelijkse portie power toe werken. Elke stap wordt apart toegelicht zodat je weet waar het voor staat. De filosofie bevalt me wel. Toewerken naar powerfood en gezonde recepten maar zonder drastische veranderingen van de ene dag op de andere. Doe alles stap voor stap en krijg je omgeving mee. Zo hou je het het langst vol. En er blijft nog altijd ruimte voor iets minder goed powerfood zoals frietjes of ijsjes. Ik ben er van overtuigd dat het zo ook het langste duurt om iets op een goeie manier vol te houden.

In stap 3 bespreekt Claudia de keukenvoorraad die je nodig hebt voor de recepten. Een bijzonder uitgebreide lijst. Vaak met ingrediënten waar ik nog nooit van gehoord had. En dat is ook wel een van de mindere punten in het boek. Het zijn niet allemaal voor de hand liggende ingrediënten die je zomaar in de supermarkt vind. Dat maakt het voor mij bijvoorbeeld al een stuk moeilijker om de recepten zomaar in mijn menu te integreren. Toch vond ik het lijstje best wel leerrijk. Ik ontdekte een aantal superfoods die ik zelf soms al gebruik en megalekker vind. Misschien moet ik die toch maar iets meer in m’n eten verwerken. Mijn grootste shock kwam toch wel toen ik bij het ‘no power’-lijstje kwam en daar sojaproducten tussen zag staan. Misschien wel mijn grootste verslaving. Oeps dus. Ik zal op zoek moeten naar alternatieven.

Mijn voornemen was om er mijn 5 favoriete recepten uit te halen voor deze blog. Kiezen is verliezen, het werden er dus 10:

 1. Pannenkoekjes met blauwe bessen
 2. Chocogranola
 3. Eiernestjes
 4. Lentebroodje
 5. Salad Jar
 6. Powerguacamole
 7. Powerwraps
 8. Bulgur met kipballetjes
 9. Fast macaroni
 10. Chocolade bombs

Alles ziet er verdomd lekker uit. De recepten zijn inspirerend, ook al herkende ik hier en daar een receptje uit haar vorige boeken. Misschien moet ik toch maar eens een tripje naar de natuurwinkel plannen om wat extra ingrediënten in te slaan. Sommige dingen wil ik gewoon eens proeven.

Ik kreeg een reviewexemplaar van Uitgeverij Lannoo, waarvoor dank. Dat verandert niks aan mijn eerlijke mening. Je vindt het boek op Bol.com. Voor de paperback betaal je 25,99 euro.

Getagd , , , , ,

7 gedachten over “Gelezen: Een dagelijkse portie power – Claudia Van Avermaet

 1. Ik vraag me af wat het bezwaar tegen soja is ? Zelf eet ik het zeer regelmatig, en zag een tijdje terug een aflevering van ‘broodje gezond’ waarin die vraag ook gesteld werd. De conclusie was dat om een negatief effect te krijgen, zou je per dag 588 glazen sojamelk moeten drinken of 312 sojaburgers moeten eten..

   1. Bijzonder, ik vind tofu van zichzelf niet zoet, tamelijk smaakvrij eigenlijk. Het is alleen wel dat heel veel sojadranken toegevoegde suikers bevatten, maar ongezoete sojayoghurt bijvoorbeeld vind ik dan weer lekker fris.
    Goed idee om een verandering stapsgewijs te willen overigens. Ik ben altijd van het ‘alles of niets’ en zie tamelijk veel pogingen stranden… ahum…

 2. Ik ben heel benieuwd naar dat boek. Op aanraden van mijn diëtiste kocht ik onlangs Powerbody. En dit boek reserveerde ik in de bib 🙂

  1. Ik ben grote fan van haar filosofie! Maar het stoort me wel dat er heel veel ingrediënten niet gewoon in de supermarkt te koop zijn. Zo wordt het al snel heel tijdsintensief!

   1. Ja dat is wel! Ik ben nu wat gerechten aan het klaarmaken uit Powerbody en voorlopig valt het daar heel goed mee qua ingrediënten en waar je ze kan kopen 🙂

Geef een reactie