Boekenwurm

Gelezen: Just f*cking do it – Noor Hibbert

Kan een titel meer aanspreken dan dit? Hij valt in elk geval op. En hij triggert. Zeker als er deze premisse ook nog eens bij komt: Laat los wie je denkt te moeten zijn en heb een geweldig leven. Mijn verwachtingen lagen hoog. Dit boek moest gewoon de nodige schop onder m’n gat zijn. Of het dat ook werd, vertel ik je graag.

IMG_7199

Auteur: Noor Hibbert
Uitgeverij: HarperCollins

Overenthousiast begon ik aan het boek. 165 pagina’s is nu ook niet zoveel, dus ik hoopte het boek in een sprintje uit te lezen. Maar wat was ik teleurgesteld. Van de eerste tot bijna de laatste bladzijde. Ik verwachtte me aan een boek dat je af en toe een schop onder je gat zou geven. Een boek dat je het enthousiasme zou geven om je doelen te bereiken. Maar het was niks van dit alles. Wat een ongelooflijke teleurstelling.

Het boek is heel zweverig. Het concept ‘Het Universum’ speelt een belangrijke rol in de theorie. Als je iets heel erg wil en het vriendelijk vraagt aan het Universum, dan zal je er zeker een antwoord van krijgen. Je krijgt dan een teken. Hoe goedgelovig kan je zijn, denk ik dan. Voor mij was het soms op het absurde af. Ik werd er zelfs enorm onrustig van omdat ik niet kon geloven dat dat maar bleef duren. Zo wollig, zo ijl, té filosofisch om een rationalist als mezelf te overtuigen.

Ik bleef lezen want ik hoopte dat het boek toch tot wat concretere cases en goeie tips en tricks zou komen. Maar helaas. Pas na pagina 140 (van de 165) kwam er hier en daar toch een inzicht waar ik me meer kon in vinden. Inzichten die iets meer op hard werken en logica gebaseerd waren. Het zweverige sausje moest eindelijk wat plaats maken. Maar het kwam veel te laat en het was te beperkt om alles nog te compenseren.

Ik vind het boek dus zeker geen aanrader. Je haalt er eigenlijk niks uit tenzij je enorm gelooft in de zweverige filosofieën en echt denkt dat die je leven kunnen veranderen. Mij waren ze in elk geval al snel kwijt. Zonde eigenlijk, want het boek had zoveel meer kunnen zijn. Er mag dus zeker eens een verbeterde versie komen met de juiste insteek.

Ik kreeg een reviewexemplaar van Uitgeverij HarperCollins, dat verandert niks aan mijn eerlijke mening. Je vindt het boek op Bol.com. Voor het ebook betaal je 5,99 euro.

 

3 gedachten over “Gelezen: Just f*cking do it – Noor Hibbert

  1. Oh God ik heb het ook echt niet voor dat zweverig gedoe, al geloof ik wel dat je jezelf een handje kan helpen door je doelen voor ogen te houden maar hulp vragen aan het universum? Fuck het universum! :p haha. Ik zou ook op basis van die titel en ondertitel niet verwachten dat dit boek over het universum zou gaan. Het lijkt me net ook echt een boek met handige, down to earth tips. Jammer!

Geef een reactie