Klein en groot geluk

A few of my favorite things #2

Ik was wat uitgekeken op mijn As we speak-posts. Ik had het gevoel dat ik teveel in herhaling viel. Maar ik wist niet echt wat er ik mee moest. Tot ik bij Sarah een rubriek tegenkwam die voor mij eigenlijk gewoon een verbeterde versie was. En dus neem ik de rubriek graag over om toch weer m’n ei kwijt te kunnen.

En dus wil ik elke maand even stilstaan bij mijn favoriete dingen van de afgelopen maand. Los van mijn maandelijkse geluksmomentjes. Eerder ontdekkingen van de maand.

  • De podcast van Elke Dag Vakantie. Mijn liefde voor podcasts groeit. En met stip op één op dit moment: Elke Dag Vakantie. De podcast van Eva Daeleman en haar vriend Stijn. Een podcast over hoe je meer voor jezelf kan zorgen en jezelf meer op de eerste plaats kan plaatsen. Daarnaast gaat het ook al over de dilemma’s die je in het leven kan tegenkomen en hoe je daar best mee om kan gaan. Echt een aanrader!

0772D66D-7C8F-4FAC-8B52-168BDD66C6A4

  • Wandelen op Domein ’t Speelhof. Een stukje groene long in het hart van het centrum van Sint-Truiden. Een stukje rust op een boogscheut van de Grote Markt. Als je de Finse piste volgt kan een rondje van 2,5 km wandelen. Perfect om even op adem te komen. Vooral de achterkant vind ik supermooi. Het natuurlijke overstromingsgebied is een pareltje. Perfect om even te vluchten van de realiteit.
  • Het leuke feitje dat ik ontdekte dat Beyoncé maar 1.69m groot is. Dat is maar 1 cm groter dan mezelf. En toch komt ze zo gigantisch over. Amai. Ik ontdekte dat weetje trouwens in een andere podcast waar ik het zeker nog eens over wil hebben. Hartjes voor Beyoncé, ik blijf het een topwijf vinden.
  • De Gratitude-app. Elke avond om 20u krijg ik een kleine reminder die me doet nadenken over de kleine geluksmomentjes van die dag. Mijn Monthly blessings-blog vaart er wel bij! En ik leer om meer stil te staan bij de dingen en niet gewoon als een sneltrein te leven.
  • Pret à Manger in Brussel-Zuid. Open sinds begin augustus. En in mijn eerste week op de nieuwe job moest ik er al beroep op doen omdat ik al m’n eten thuis op het keukeneiland vergeten was. Oeps! Maar wel een aangename meevaller. Ik nam er van die driehoekige boterhammen mee en een fruitsalade. Topidee van mezelf.

Wat waren jouw favoriete dingen in de afgelopen weken?

Getagd , , ,

12 gedachten over “A few of my favorite things #2

  1. Ik heb nog altijd geen podcasts geluisterd maar veel mensen zijn daar toch echt grote fan van. Ik heb het nu niet zo voor Eva Daeleman maar misschien toch eens wat andere opzoeken.

    1. Een aanrader! De meest toegankelijke vind ik ‘De tien meest gegooglede vragen over’ van Q-music. Dat is zowat Dag Allemaal maar dan in een superleuk gesprek 😄.

  2. Ik heb een hele poos naar Elke Dag Vakantie geluisterd, maar haakte recent af. Soms vind ik wat ze voorstellen gewoonweg niet realistisch. Of toch niet als je werkt in loondienst en op bepaalde tijdstippen ergens moet zijn. Zoals bijvoorbeeld de episode waarin ze aangeven dat je kinderen zelf moet laten kiezen. Allemaal goed & wel maar zij hebben ’s ochtends nog niet en jezelf en een kind op tijd moeten klaar krijgen. En geloof me vrij, dan ga je je kinderen niet altijd de vrije keuze laten over wat ze al dan niet aandoen, eten, etc. 😉 Maar wel nog altijd heel veel liefde voor andere podcasts!

  3. Oh, ik dacht net als jij steeds dat Beyoncé boven me uit zou steken qua lengte maar blijkbaar schillen we dus slechts enkele centimeters. Ik vond het vorige week heel leuk om geheel toevallig een lezer van mijn blog te ontmoeten toen ik boeken binnenbracht bij DeSleghte en met de inkoopster boekentips aan het uitwisselen was. Dat was echt een toffe verrassing. Verder genoot ik ook van enkele afspraakjes met vriendinnen, van de eerste offline ontmoeting met iemand die ik online leerde kennen, van Elftopia en van de NEWTS Readathon. Ik ga nu trouwens aan mijn tweede test voor Defence Against the Dark Arts beginnen. 🙂

Geef een reactie