Boekenwurm

Gelezen: Water en Vuur (Warrior Cats #2) – Erin Hunter

Nooit gedacht dat ik zo in de ban kon zijn van een jeugdserie. Want dat is Warrior Cats tenslotte. Maar na De Wildernis In bleef de reeks wel hangen en toen ik in de bib op nummer 2 botste, twijfelde ik niet om hem naar huis te nemen. Ik hoopte dat het volgende boek me even hard kon meeslepen. En dat voor een jeugdboek!

IMG_7194

Auteur: Erin Hunter
Uitgeverij: Fantoom

Nummer 2 had een beetje dezelfde ziekte van nummer 1. Een moeizame start. Ik heb precies altijd een hoofdstuk of 2 nodig om er in te komen. Je wordt weer overstelpt met namen van katten en clans en je moet weer even de structuur zoeken. Maar dat is helemaal over na een pagina of 20. Gelukkig. Daarna heeft het boek dezelfde drive als zijn voorganger. Je wil gewoon weten hoe het verder gaat en het leest als een trein.

Vuurhart zit nu al een tijd in de clan. Hij maakte de eerste gevechten mee met de andere clans en moest afscheid nemen van een aantal katten die hij oprecht graag had. Maar de territoriumstrijd gaat verder. De WindClan is verdreven uit haar terrein en de Schaduw- en Rivierclan lopen op de toppen van hun tenen. Je voelt de hele tijd een soort dreiging doorheen het verhaal.

Intussen maken Vuurhart en zijn beste vriend Grijsstreep het zichzelf niet makkelijk. Vuurhart botst op zijn ‘poesiepoes’ zus en gaat haar regelmatig opzoeken, Grijsstreep wordt halsoverkop verliefd op Zilverstroom uit een andere clan. Ze geraken meer en meer op zichzelf aangewezen. Ook al krijgen ze voor het eerst een leerling toegewezen. Ze voelen zich eenzamer dan ooit.  Maar toch vinden ze elkaar een klein beetje elke keer de sfeer naar een dieptepunt daalt. Ze worstelen vooral met zichzelf maar moeten dat loslaten als de clan in gevaar raakt.

Warrior Cats staat nooit stil. Het verhaal gaat constant verder zonder al te veel rustmomentjes. En dat doet ook lezen. Je wil gewoon weten hoe het verder gaat. Het begin is steeds wat moeilijker maar daarna vallen alle puzzelstukjes in elkaar. Alsof je de aanloop nodig hebt om er helemaal in te komen. Ik kan niet wachten om het volgende deel aan te vallen, ik heb er trouwens nog een hele hoop te gaan. De reeks is nog lang niet ten einde ;).

Je vindt het boek op Bol.com. Voor de hardcover betaal je 17,99 euro.

Getagd , , , , ,

1 gedachte over “Gelezen: Water en Vuur (Warrior Cats #2) – Erin Hunter

Geef een reactie