Boekenwurm

Gouden Bergen (Geek Girl #4) – Holly Smale

Geek Girl lezen is stukjes van mezelf herkennen. En dus ben ik grote fan. Intussen ben ik al aan deel 4 beland, het einde is helaas in zicht. Snif snif. Maar Harriet Manners heeft intussen wel een plaatsje in mijn boekenhart veroverd. Deze review kan spoilers bevatten over de vorige boeken. Over dit boek geef ik geen spoilers uiteraard.

IMG_7193

Auteur: Holly Smale
Uitgeverij: Gottmer

Harriet is klaar om aan deel 2 van haar leven te beginnen. Ze heeft gebroken met Nick en ze start aan het vervolg van haar opleiding. 5 vwo moet voor haar een nieuw begin zijn. Tijd om met een propere lei te starten tussen mensen die gemotiveerd zijn om te studeren. Geen pesterijen meer, wel vrienden maken. Maar met dat goeie voornemen loopt het op dag 1 al serieus mis. Haar klasgenoten zijn niet geïnteresseerd in haar, Toby negeert haar en Alexa is nog steeds haar irritante zelf. Zelfs de nieuwe leerlingen in haar klas lijken niet echt geïnteresseerd in haar.

Op dag 2 blijkt er iets wereldschokkends gebeurd. Iedereen zegt plots goeiedag tegen haar, ze is het middelpunt van de belangstelling en opeens wil iedereen wel vrienden zijn met haar. Al snel blijkt waarom, Yuka Ito heeft toch haar campagne gelanceerd met Harriet als boegbeeld. En populariteit heeft duidelijk aantrek. Iedereen wil plots Harriets vriend(in) zijn. Probleem opgelost lijkt het. Maar al snel blijkt Harriet toch niet zo gelukkig. Toby negeert haar nog steeds, haar beste vriendin Nat zit op de modeacademie en heeft geen tijd voor haar. En Nick woont terug in Australië en ze mist hem meer dan ze zelf durft toe te geven. Harriet blijft wat in zak en as achter.

Geek Girl #4 is net zoals haar voorgangers. Het leest als een trein en je leeft ontzettend mee met Harriet. Je wil zo graag voor haar dat alles goed komt. Je voelt je mee eenzaam als Harriet alleen staat en je voelt je enthousiast als ze plots wel vrienden heeft. En hoewel het echt een chicklit-Young Adult boek is, heeft het meer diepgang dan je zou denken. Harriet beleeft heel wat emoties en wordt van het ene naar het andere uiterste getrokken. En je hoopt zo hard dat alles goed komt.

Het leuke aan dit verhaal is dat er op het eind toch nog een onverwachte plotwending zit. Ja, het is een happy ending en ja, je ziet dat van ver aankomen. Maar toch zit er nog een leuk element in waardoor het boek je blijft verbazen. En dat zorgt ervoor dat zelf boek 4 in de reeks nog steeds verrassend is. Net zoals de vorige delen had ik het in no-time uitgelezen. De perfecte, ontspannende lectuur voor op de trein. En ja, er is een hoek af bij Harriet maar dat vind ik tegelijk ook zo geweldig aan haar.

Wil je mijn reviews van de vorige delen ook lezen? Dat kan:

Je vindt het boek op Bol.com. Voor de paperback betaal je 16,99 euro.

Getagd , , , , , ,

1 gedachte over “Gouden Bergen (Geek Girl #4) – Holly Smale

Geef een reactie