Boekenwurm

Gelezen: Het is ingewikkeld – Kaat De Kock

Onlangs las ik een Young Adult van Kaat De Kock. Het was een dun maar bijzonder vlotlezend boekje. En dus was ik wel benieuwd naar meer werk van Kaat. Niet enkel de Young Adults maar zeker ook haar chickflicks. Die bleken gewoon in de plaatselijke bibliotheek te staan. En dus gingen ze mee naar huis!

IMG_7191

Auteur: Kaat De Kock
Uitgeverij: Horizon

Esther is weer vrijgezel. Ze dumpte haar vriend omdat hij geen kinderen wilde. Maar al snel blijkt die ex een ander lief te hebben en blijkt ze bovendien al zwanger van hem ook. Als de eerste schok verteerd is, probeert Esther te bereiken wat ze al lang wilde. En zo komt bij een toonaangevend magazine terecht dat haar de kans wil geven om een artikel te schrijven. Voor dat artikel moet ze een maand lang ja zeggen op alle dates die haar aangeboden worden. Haar ervaringen moet ze nadien in een artikel gieten. Zowel de positieve als negatieve ervaringen.

Ik val gewoon met de deur in huis. Hoe goed is dit boek. Niet omdat het zo’n enorm diepgaand is, maar gewoon omdat het leest als een trein. Al een van de betere chickflicks die ik al gelezen heb. En het is er dus eentje van eigen bodem. Daar mogen we trots op zijn. Ik bleef blad na blad na blad omdraaien en ik wilde gewoon verder lezen. Je leeft gewoon mee met Esther. Elke date beleef je mee van op de eerste rij. En als ze mensen teleurstelt, voel je je droef met haar mee. Ik was zelf verbaasd hoe hard het boek me meesleepte.

Het is en blijft een chickflick en dus is het een licht verhaal. Een echte feelgoodroman. Op een dag of 2-3 had ik hem helemaal uitgelezen. En dat gebeurde de laatste tijd weinig. Dankzij Kaat heb ik blijkbaar toch een enorme leesflow gekregen. Maar ze slaagt er in om je gewoon te doen lezen en je blijft ook gewoon lezen.  Daarnaast herkende ik mezelf ook wel wat in Esther. Het goed willen doen voor iedereen maar toch vaak het deksel op je neus krijgen. De lat hoog leggen en soms jezelf gewoon afsluiten omdat dat gewoon eenvoudiger is. Zo was ik ooit ook wel en misschien nog altijd wel een beetje.

Het is ingewikkeld is echt een heerlijk verhaal. Het gepaste boek om in een ligstoel aan het zwembad te lezen. Of bij regenweer in de zetel. Is het duidelijk dat ik vind dat iedereen het boek gewoon eens moet lezen? Ik ben al lang niet meer zo enthousiast geweest over een boek. Een absolute must-read dus gewoon.

Je vindt het boek op Bol.com. Voor de paperback betaal je 19,99 euro.

Getagd , , , ,

3 gedachten over “Gelezen: Het is ingewikkeld – Kaat De Kock

  1. Die eerste regels gaan precies over mijn leven (behalve dan dat hij mij dumpte in plaats van ik hem).
    Ik zit ook heel erg in de leesflow, gisteren nog naar de bib geweest voor een nieuwe lading.

Geef een reactie