Boekenwurm

Gelezen: Geheimen (Warrior Cats #3) – Erin Hunter

De review van nummer 2 uit de reeks verscheen nog maar net online of hier is nummer 3 al. Toeval. Het zijn gewoon de boeken die het best beschikbaar zijn in de bib. En dus lees ik gewoon aan hoog tempo verder. Nu ik in de flow van het verhaal zit, wil ik gewoon ook weten hoe het verder gaat.

IMG_7417

Auteur: Erin Hunter
Uitgeverij: Fantoom

Deel 1 en 2 hadden wat dezelfde ziekte. De eerste 10 à 20 pagina’s waren wat moeilijk om er in te komen. Geheimen heeft dat gelukkig niet meer. Vanaf pagina 1 zat ik in het verhaal. Het verhaal is meteen duidelijk. En zo werd dus ook mijn enige minpuntje in de reeks helemaal van tafel geveegd. Bijzonder positief want het leesritme verhoogt daarmee nog een stuk.

Warrior Cats blijft een enorm sterk verhaal vol verrassingen. Vuurhart is vastbesloten om de geheimen van Tijgerklauw te ontrafelen. Hij probeert zijn verhalen bij anderen te halen, ook al moet hij daarvoor met andere clans praten. Een berekend risico dat hem niet altijd in dank wordt afgenomen. Zeker niet als hij zijn verhalen ook aan Blauwster gaat vertellen. Even lijkt hij vooral alleen op de wereld. Niemand lijkt hem te geloven en Grijsstreep zit vooral met zijn gedachten bij Zilverstroom.

Daarnaast lopen de gemoederen tussen de clans hoog op. Een onderlinge clash lijkt onvermijdelijk. Maar is de clan daar wel klaar voor? Want het is een zware winter en het lijkt onvermijdelijk dat er slachtoffers zullen vallen. Het is voortdurend balanceren tussen wantrouwen en vertrouwen. Wie is er nog trouw aan de clan en wat voert Tijgerklauw eigenlijk allemaal in zijn schild? Vuurhart wil de waarheid gewoon aan het licht brengen. Zijn hart voor de clan is gewoon te groot.

Warrior Cats #3 is weer een heerlijk avonturenverhaal voor kinderen. Je voelt je het hele verhaal lang een kat en leeft gewoon mee. Het enige minpuntje dat ik nog kan vinden, is dat de grote clash steeds helemaal op het einde van het verhaal komt. Die clash is dan nog eens superkort, maar wel krachtig. Waardoor het een klein beetje gehaast overkomt. Gelukkig doet het geen afbreuk aan het verhaal. Want dat blijft gewoon overeind staan. Ik kan weer niet wachten op het volgende deel. Zaterdag spurt ik weer naar de bibliotheek voor een nieuwe voorraad.

Wil je mijn reviews van de vorige delen ook lezen? Dat kan:

Je vindt het boek op Bol.com. Voor de hardcover betaal je 17,99 euro.

Getagd , , , ,

Geef een reactie