Struggle of life

Start 2 Run #37

Ik ben fier op mezelf. Zo ongelooflijk fier. Laten we maar meteen met de deur in huis vallen. Ik had nooit gedacht dat ik zou lopen wat ik nu loop. En zeker niet zo vlot. Lopen is nooit mijn grootste talent geweest. Maar stilaan begin ik toch wat drempels te overwinnen.

Waarom ik zo fier ben op mezelf? Ik loop 40 minuten aan een stuk. 40 minuten! En vrij vlot. Wie had dat ooit van mij gedacht? Ik misschien nog zelf het minst. Ik ben intussen aan les 18 van het tweede schema van Start 2 Run. Dat wil ook zeggen dat ik de intervaltraining van les 17 overleefd heb, met 3 keer 4 minuten versnellen.

Ik probeer twee à drie keer per week te gaan lopen. Die twee keer haal ik meestal wel, die derde keer in de planning krijgen, is vaak een hele opgave. Ik moet al op wat meeval rekenen in planning, timing en weersomstandigheden. Geen eenvoudige klus, soms lukt het, soms lukt het ook niet. Daar ben ik dan ook heel eerlijk in.

Maar het levert op. De conditie betert terug met rasse schreden. En daar haal ik best wel veel voldoening uit. Ik kijk zelfs uit naar de volgende lessen. In het schema zag ik al loopjes van 45 minuten staan, weer een grens verleggen dus. En ook de intervaltrainingen worden langer en intensiever. Maar de laatste viel zo goed mee dat ik er eigenlijk al geen schrik meer voor heb.

Wat ik nooit had durven dromen, is gebeurd. Ik begin te genieten van mijn loopjes. Een klein uurtje alleen met mezelf. Soms een beetje een mentaal gevecht, zeker op de dagen dat het net iets minder vlot gaat. Maar ik merk dat een loopje nooit helemaal slecht is. De opstart is vaak iets stroever en en het einde net iets te ver weg. Maar het middenstuk is vaak écht genieten. Het parcours loopt lichtjes bergaf en ik kan daar wat meer snelheid maken. Een opsteker elke keer opnieuw. Laat die loopjes maar komen!

Hoe staat het met jouw sportieve prestaties?

Getagd , , , ,

4 gedachten over “Start 2 Run #37

  1. Waauw, dikke proficiat!

    Ik ben ondertussen al 7x gaan lopen, dus ook zo’n 2x per week. En ik moet zeggen dat het eigenlijk vrij ok gaat. Laatst liep ik 18min aan een stuk en voor mn spieren en ademhaling ging dat goed. Voor mijn knieën en scheenbenen iets minder, dus volgende keer ga ik weer tussendoor even wandelen.

    Ik vraag me af, loop jij ook op je hartslag? Een vriendin zweert daarbij, maar ik vind dat precies nogal een gedoe. En ja, dan zou ik eerst eens ergens een conditietraining moeten doen om te weten welke mijn ideale hartslag om bij te trainen zou zijn…

    1. Hey Charlotte, ik loop niet echt op hartslag. Ik loop vooral op m’n gevoel. Ik start meestal iets rustiger omdat dat vaak m’n moeilijkste moment is. Zo kan ik ook beter doseren daarna. Ik merk wel achteraf dat m’n gevoel ongeveer overeen komt met m’n hartslag dus dat is wel een meevaller. 🙈 Blijven gaan, ook bezig in elk geval! 😉💪🏻

Geef een reactie