Boekenwurm

Gelezen: Wat zou Jani zeggen? – Jani Kazaltzis

Jani is mijn held. Ik mis geen enkel TV-programma van hem en zijn stylings zijn zo geslaagd dat ik soms al eens wegdroom over een restyling van mezelf door Jani. Dus als die fashionheld een nieuw boek uitbrengt, dan voeg ik dat met veel plezier aan mijn boekencollectie toe.

‘Wat zou Jani zeggen?’ is een prachtige hardcover. Een mooi tafelboek met een leuke lay-out. Kleurrijk en overzichtelijk. Het boek nodigt uit om te doorbladeren en te lezen. Al vind ik grote hardcovers vaak net iets onhandigers om even op mijn gemak in de zetel te lezen.

Waar gaat het boek over? Wel, het boek beschrijft 165 pagina’s lang fashionblunders maar vertelt tegelijk hoe je die kan omzetten in een succesrecept. Elke fashionblunder wordt voorgesteld als een stereotype met een daarmee samenhangend beeld. Vaak een beetje op flessen getrokken maar net dat geeft het boek dat vleugje Jani dat je kent van op TV. Niet slecht bedoeld, maar wel fel en karikaturaal.

Op zich is het boek een lange lijst van fashiontips en hoe je bepaalde opvallende kledingstukken toch fashionable kan dragen. Wie op zoek is naar een specifieke stijl kan er waarschijnlijk dus wel wat tips uithalen. Maar de doorsnee fashionliefhebber, zoals ikzelf, komt wat van een kale reis terug en dat is jammer.

Ik vond het boek leuk om eens door te nemen. De stereotypen die voorgesteld zijn, zijn vaak grappig en herkenbaar (iedereen kent wel iemand die liefhebber is van luipaard of vroeger van plateauzolen). Maar anderzijds heb ik er zelf weinig aan. Mijn eigen stijl (die redelijk basic en niet-opvallend is) kan ik er niet mee bijschaven. En dat is echt wel spijtig.

Samengevat: ‘Wat zou Jani zeggen?’ is een kleurrijk en leuk tafelboek. Blader er eens door, leen het eens van iemand en lach met de karikaturen in het boek. Maar een must-read vind ik het nu niet meteen.

Je vindt het boek op Bol.com. Voor de hardcover betaal je 24,99 euro.

Getagd , , , , ,

1 gedachte over “Gelezen: Wat zou Jani zeggen? – Jani Kazaltzis

  1. Ik heb het eens doorgebladerd op de boekenbeurs vorig jaar maar vond het ook teleurstellend en soms nogal met het vingertje wijzend. Zo van als je 40 bent kan je geen korte rok meer aan. Boeien. Draag gewoon wat je wilt en waar je je fijn in voelt 🙂 maar het is zijn werk natuurlijk dus ik snap het ook wel. Alleen jammer dat het zo wat de cliché tips zijn en niet echt vernieuwende info waar je echt wat aan hebt. Ik denk eerlijk gezegd ook dat de luipaardprint- en plateauzolenfans (zoals mij maar ik voel me niet aangesproken) zo’n boek niet gaan lezen :p

Geef een reactie