Struggle of life

Jij vraagt, ik antwoord #1

Bij de start van #40dagenbloggen deed ik een oproep bij jou om mij jouw vragen te bezorgen. Dat aanbod blijft nog steeds geldig trouwens, hoe meer vragen, hoe liever. Maar intussen neem ik de tijd om op de eerste vraag al een antwoordje te geven. En dat is er eentje van Fieke.

“Waar shop jij?”

Fieke

Laat me beginnen met een aantal algemene dingen die mijn shopgedrag typeren. In tegenstelling tot vroeger shop ik niet meer zoveel. Ik ga bewuster om met mijn budget en dus komen er veel minder kleren bij in mijn kast. Wat ook helpt, is dat ik geleerd heb om iets niet te kopen als ik er niet helemaal van overtuigd ben.

Online shoppen is ook totaal mijn ding niet. Ik moet iets kunnen passen en aanvoelen. Daarna kan ik pas overtuigd zijn van iets. Heel uitzonderlijk zal ik eens iets online bestellen en dan vaak enkel als ik het merk ken en exact weet welke maat ik nodig heb of als je het in de fysieke winkel niet meer kan krijgen.

Ik koop zowel dure merken als spotgoedkope dingen. Aan kwalitatieve kleedjes en goeie jeans kan ik wel wat geld uitgeven. Kousen verslijt ik dan weer zo snel dat ik enkel voor spotgoedkope merken kies. Ergens wel zonde want ik hou wel van de Happy Socks.

Ik koop duurzaam als het kan. Ik ga niet tot het uiterste om mezelf een duurzame kleerkast aan te meten maar als ik de kans heb, doe ik het wel. Zo kocht ik onlangs Veja-sneakers voor de zomer en ontdekte ik dat Lui Jo sinds kort duurzamere jeans op de markt heeft. De laatste twee broeken die ik kocht, kwamen dan ook uit die collectie.

Mijn favoriete winkels zijn dus:

 • Caleche: Mijn favoriete winkel uit eigen stad. Kwalitatieve kledij van de betere merken. Met stip op één: Liu Jo. En naast het feit dat je er gewoon goeie kleren vind, kan ik daar ook binnenstappen met de vraag “Ik zoek iets voor …” en kom ik met de juiste outfit buiten. Ze kennen mij daar intussen misschien al iets te goed ;).
 • Zeb: Grote fan van de multi-brand store. En dan vooral van een paar merken uit hun collectie: Only, Vila en Astrid Bryan. Het model van die kleren gaat me goed af en ze hebben nog best wel wat goeie basics waar je lang mee toekomt. Het leuke vind ik ook dat je er gewoon kan binnenwandelen zonder dat ze op je vingers kijken.
 • Style Concept: Steun de lokale handelaar! En zo kwam ik bij Style Concept terecht. Leuke, betaalbare mode. Niet spotgoedkoop maar degelijk tegen een goeie prijs. De merken deden bij mij niet meteen een belletje rinkelen maar je vindt er wel leuke, trendy stuks en goeie basics.
 • G-level: Vergelijkbaar met Zeb. Een multi-brand store in Hasselt. Dat ze open zijn op zondag is mooi meegenomen. Ze verkopen er ook Only, Amélie & Amélie, Guess … De ene keer kom ik met een volle zak leuke dingen thuis, de andere keer kom ik van een kale reis terug. Zeker sinds hun make-over hebben ze mij nog niet helemaal terug kunnen overtuigen.
 • Primark: Kousen en pyjama’s van Harry Potter. En ook wel andere Harry Potter-hebbedingen. Daarvoor ga ik naar Primark, voor niks anders eigenlijk. Oeps ;).
 • Torfs: Vlak naast de Zeb in Sint-Truiden, vind je Torfs. En dus loop ik regelmatig al eens van de ene naar de andere. De meerderheid van mijn schoenen koop ik daar. Adidas-sneakers? Check, ze komen van daar. Een schoen met een pelsje in voor de winter? Check, die ook. Net als mijn laarzen of zomersandaaltjes.

Af en toe loop ik al eens een andere winkel binnen uiteraard. H&M, Zara … Maar 90% van mijn kleerkast komt zonder twijfel uit de winkels die ik hierboven al oplijstte.

En jij? Waar shop jij? Welke winkels moet ik zeker eens bezoeken?

Getagd ,

5 gedachten over “Jij vraagt, ik antwoord #1

 1. Super ! Het is al even geleden dat ik mij iets nieuws kocht want eigenlijk ben ik aan het wachten op de zon… Check!

  😁 Als je binnenkort nog eens samen in destyle concept wil shoppen, laat me iets weten.

  Verder zweer ik bij bonprix. Steeds weer die passende bootcut jeans voor mijn brede kuiten en toffe pyjama’s met frisse prints en passende quotes. Bovendien gaat 5% naar onze trooper account… win-win 👍

 2. Thanks voor de leuke antwoorden in deze blogpost!
  Voor ons is Hasselt wat ver, maar ik moet toegeven dat ik al héél lang niet meer voor mezelf heb geshopt. Voor Juliette dan wel weer, en dat is vaak Hema :-).

 3. Haha, ik koop zelf ook enkel HP spulletjes bij Primark. Ik denk eigenlijk niet dat ik vaste winkels heb. Ik hou er ook echt niet van om op zoek te moeten gaan naar kleding. Bij C&A vind ik meestal wel iets dat me past maar die kleding is doorgaans niet ecologisch. Bij Filosophie in Antwerpen heb ik wel al een mooi jurkje gevonden en in Bergen op Zoom is ook een winkeltje dat heel leuke jurkjes heeft. Maar daar is het dan weer wel een kwestie van de maat te vinden die me past. Het zijn immers allemaal leuke stofjes maar wel verschillende merken waardoor de maten kunnen wisselen.

Geef een reactie