Boekenwurm

Gelezen: Prinses Pruilsnuit – Marc de Bel

In de Jeugdboekenmaand moet ik gewoon wat jeugdboeken op het programma zetten uiteraard. En waar kan ik dan beter terecht dan bij Marc de Bel? Die kinder- en jeugdboeken zijn trouwens bijzonder goed voor mijn leesmotivatie. Meer excuses had ik niet nodig om mij er helemaal in te smijten.

‘Eikes, deze aardbeien smaken naar muizenpis!’ foetert prinses Pruilsnuit. Eigenlijk heet ze prinses Asteria van Koekamanga, maar iedereen noemt haar prinses Pruilsnuit. Omdat ze zo’n verwende, superkieskeurige en keikoppige zuurpruim is.

Niemand kan nog iets goeds doen in haar ogen, sinds prins Karus van Tirania haar hand niet heeft gevraagd. Daardoor heeft ze nu niet alleen een hekel aan alle jongemannen, maar aan zowat alles en iedereen.

Prinses Pruilsnuit – Marc de Bel

Prinses Pruilsnuit is het toonbeeld waarom ik zo van de boeken van Marc de Bel hou. Leuke, eenvoudige verhaaltjes met een hoek af. Prinses Pruilsnuit is nu niet meteen de makkelijkste om mee om te gaan. Maar Flubbert het keukenhulpje geeft niet op en blijft proberen. Hij blijft niet alleen proberen om lekkere dessertjes tevoorschijn te toveren, of ze in elk geval op te dienen, maar hij probeert ook het hart van Prinses Pruilsnuit te winnen. Schattige kalverliefde die wel wat tijd nodig heeft om door te breken. En dat maakt het verhaaltje zo leuk.

Maar niet enkel het verhaaltje steelt de show. De tekeningen van Nicola Hendrickx passen volledig in de sfeer van het verhaal. Haar stijl is zacht en de kleuren zijn ongelooflijk warm. Alles is gedetailleerd en straalt alles uit wat het verhaaltjes is. Let zeker op de muisjes op elk blad. Een kleinigheidje dat de tekeningen iets extra’s geeft.

Ik vind het enorm leuk dat Prinses Pruilsnuit onlangs een boekenbroertje kreeg in de vorm van Prins Oliebol. En stiekem hoop ik dat er nog veel broertjes en zusjes van de boekjes gaan volgen. Het is het begin van wat een mooie reeks lijkt te worden. Laat dus maar komen die kinderboekjes!

Een kindje in de familie dat je gelukkig kan maken met een boekje? Dan moet je het zeker Prinses Pruilsnuit cadeau doen.

Je vindt het boek op Bol.com. Voor de hardcover betaal je 16 euro.

Getagd , , , ,

1 gedachte over “Gelezen: Prinses Pruilsnuit – Marc de Bel

Geef een reactie