Boekenwurm, Struggle of life

Gelezen: Wij, millennials – Charlotte Van Looy

Dit boek was een Flairtip. Een tijd geleden stond er een artikel over ‘millennials’ in het magazine. Ik noteerde snel de titel op mijn wishlist. Het prikkelde me wel, dat onderwerp. Toen ik onlangs al de titels van die wishlist eens door de catalogus van de plaatselijke BIB haalde, was ik aangenaam verrast om dit boek daar tegen te komen. Hup, in die boekenzak dus.

Gedreven, chaos in je hoofd, in de war over wat je wil of in paniek over wat er allemaal op je afkomt? Typische gedachten voor millennials blijkbaar. De ‘ziekte’ van de twintigers en dertigers van deze tijd. En ik herkende er meteen mezelf in. Het boek is eigenlijk gewoon een langerekte vlaag van herkenning.

Het is geen dik boekje, 178 pagina’s. Te kort. Ik denk dat het thema uitnodigt om er verder over uit te wijden. Maar het leest wel vlot. Het boek had misschien nog wel wat meer body mogen hebben. Maar voor een boek geschreven door iemand van 25 vind ik het wel leuk boekje. Charlotte heeft me aangenaam verrast. Ondanks onze leeftijdskloof van 10 jaar heb ik er best wel wat aan gehad.

Ze werkt met getuigenissen van bekende mensen die haar verhaal concreet maken voor hun eigen situatie. Je krijgt er een gevoel van verbondenheid door. We’re in this together. Tegelijk zot om te zien hoeveel druk onze generatie zichzelf oplegt. Het ligt dus echt niet alleen aan mij. Leuk om te weten in elk geval.

Vier grote thema’s komen aan bod (geen nood, de titels zijn in het Engels maar het boek is wel degelijk in het Nederlands):

  • My head is all over the place: over een overload aan vanalles.
  • Perfectionism & performance anxiety: over de lat (te) hoog leggen.
  • Self-improvement: over de drang om jezelf altijd maar te verbeteren.
  • The pursuit of happiness: over de constante zoektocht naar geluk.

Duidelijk struggles waar ik zelf ook last van heb en die je leven niet altijd aangenamer maken. Ik vond het een beetje jammer dat echt concrete handvaten om er mee aan de slag te gaan wel ontbreken. Er zitten wel een paar aanzetten in maar ik miste wel wat de vertaling naar de praktijk. Laat dat geen afbreuk doen aan de sfeer van het boek, want die zit duidelijk wel goed.

Voel jij je ook een millennial?

Je vindt het boek op Bol.com. Voor de paperback betaal je 21,99 euro.

Getagd , , , ,

4 gedachten over “Gelezen: Wij, millennials – Charlotte Van Looy

  1. Vier uit vier op de herkenbaarheid van de thema’s. Klinkt als iets dat ik nodig heb in mijn leven.
    Vooral als het stof tot nadenken kan bieden (ondanks het gebrek aan handvatten). Dat perfectionisme wil ik best uit slopen ondertussen.

Geef een reactie