Struggle of life

Katrien op dieet #7, vakantiemodus out

Die band met die kilo’s dat blijft toch een moeilijk verhaal. Toegegeven, mijn drie weken verlof hebben er nu niet meteen deugd aan gedaan. Maar zelfs nu ik al een week de draad terug volledig volgens de regels van de kunst heb opgepikt, blijft het resultaat eerder beperkt.

Bij de start van mijn verlof, half juli, besloot ik om drie weken echt te genieten. Op alle vlakken. Niet dat ik de teugels helemaal liet vieren en plots een extreem losbandig leven heb geleid op vlak van eten en drinken. Maar ik lette net iets minder op. Gingen we uit eten dan wilde ik ook kunnen eten waar ik zin in had. Deden we een uitstapje, dan wilde ik mezelf zonder wroeging een ice-tea of mocktail/cocktail gunnen nadien.

Ik bleef bewegen. Al stond het lopen wel op een lager pitje door de blessureleed. Gelukkig hadden we heel wat lange, mooie en leuke wandeltochtjes gepland. Alleen al in week één van mijn verlof haalde ik de 25 wandelkilometers in drie dagen tijd. Het effect op de weegschaal bleek echter klein. Ik kan alleen maar hopen dat ik er toch nog strakker van word ;). Waar is die lintmeter?

Een aantal dingen veranderden niet. Bewegen bleef, zoals ik al zei, water drinken werd uitgebreid (het was dorstig weer, 2 à 3 liter per dag) en de momenten dat er niks gepland stond bleef ik wel bewust gezonder eten. En toegegeven, ik heb de weegschaal ook drie weken zo goed als genegeerd. Als ik er al ging opstaan, was ik een uur later al weer vergeten wat ik gelezen had. Echt.

Drie weken genieten bleek meer dan genoeg voor mijn gestel. Mijn vertering durfde al eens te protesteren. Vetter eten in combinatie met de warmte, ik heb het gevoeld. Vorige week pikte ik de draad dus weer op. En ik voel aan alles dat het deugd deed. Geen suikerdipjes meer en de maag en darmen zijn ook gelukkig. Als nu dat cijfer op de weegschaal ook terug zou willen zakken, dan ben ik nog meer tevreden ;).

Laat jij de teugels ook al eens vieren in de vakantie?

Getagd , , ,

1 gedachte over “Katrien op dieet #7, vakantiemodus out

  1. Ik heb ze hier ook laten vieren de voorbije week. Het was dan ook ijsjes en cocktails weer. Dat in combinatie met druk werken en de bouw maakte dat ik amper gezond kookte en de weegschaal bewees dat vanmorgen ook. Dus deze week maar eens terug wat meer opletten.

Geef een reactie