Struggle of life

Start 2 Run #41

Lopen is vaak puzzelen. De looptochtjes inplannen in mijn agenda, de tochtjes afstemmen op de staat van m’n knie en het tijdstip bepalen op basis van de weersvoorspellingen. Toegegeven, dat is vaak een uitdaging. Sometimes you win, sometimes you lose.

Nu ik wekelijks terug twee dagen in Brussel werk, verloopt dat plannen iets moeilijker. Dat zijn sowieso al twee dagen dat ik niet kan gaan lopen omdat ik vroeg vertrek en laat thuiskom. Drie dagen per week kunnen lopen, is dus al een huzarenstukje. Vier keer lukt me nauwelijks nog en zou momenteel ook niet het beste plan zijn aangezien mijn linkerknie toch nog wat zeurt af en toe. Twee dagen na elkaar lopen, is daarom trouwens ook geen optie.

Gelukkig ben ik een goeie planner. Ik loop op thuiswerkdagen en in het weekend. Soms dinsdag-donderdag-zaterdag, soms woensdag-vrijdag-zondag. Op de andere dagen probeer ik wel wat spierversterkende oefeningen te doen om te voorkomen dat het weer de slechte kant opgaat met die knie. Hier en daar helpt een dagje verlof ook om op schema te blijven.

Ik heb ook geleerd om naar m’n lichaam te luisteren. Op dagen dat ik voel dat de knie weer wat prikjes uitdeelt, ga ik voor een kort en rustig loopje. Ik schuif af en toe dus wat met de Start 2 Run-lessen in functie van de beschikbare tijd of de knie. Langere loopjes probeer ik zo steevast in het weekend te doen. Dan moet ik me zeker geen zorgen maken over de resterende tijd voor ik start met werken.

Al bij al is de conditie nu niet slecht maar ze is zeker wel al beter geweest. De langere loopjes zijn vaak nog een calvarietocht, zeker met de temperaturen van de afgelopen weken. De korte loop ik met twee vingers in de neus, op mijn eigen tempo weliswaar. Maar ik blijf bouwen, ooit geraak ik wel aan die 10 kilometer :).

Hoe staat het met jouw sportieve prestaties?

Getagd , , , ,

2 gedachten over “Start 2 Run #41

  1. Ooit, ooit ga ik terug lopen 🙂 Tot dan houd ik het bij wekelijks: een uur sporten met onze coach (ook vooral spierversterking), minstens één fietstochtje van een uur onder een middagpauze doorheen de week, en als het weer op mijn vrije maandag meevalt graag ook nog een tocht van zo’n 1 à 2 uur, en op zondag een wandeling van 2-3uur (fingers crossed dat het vandaag ff stopt met regenen om dat waar te maken).

Geef een reactie