Boekenwurm

Roald Dahl Day

Het is vandaag Roald Dahl Day. En hoe kan je die dag beter ‘vieren’ dan door gewoon een boek van hem te lezen? Dus dook ik de afgelopen week in mijn boekencollectie en koos ik een boek van Roald Dahl uit. Hoewel Matilda mijn all-time favorite Roald Dahl-boek is, koos ik toch voor Sjakie en de chocoladefabriek.

Die keuze maakte ik vooral dankzij de film. Normaal gezien ben ik geen fan boekverfilmingen. Een film kan nooit zo goed zijn als het boek. Maar toen kwam Charlie and the Chocolate Factory met in de hoofdrol Johnny Depp. En als er één iemand geknipt is voor de rol van Willy Wonka is het hij wel. De meesterlijkheid van Tim Burton maakt er dan helemaal een topper van.

Dus wilde ik Sjakie en de chocoladefabriek wel eens herlezen. Heel lang lang geleden las ik hem voor het eerst, dankzij de plaatselijke bibliotheek. Het was de uitgave zoals je hierboven kan zien. Heerlijk retro, pure nostalgie om het nu terug te zien. Tegenwoordig steekt het boek in een nieuw kleedje. Ik ben niet heel wild van het grafische werk maar gelukkig blijft het verhaal wel stevig overeind.

Ik heb nog steeds heel veel plezier beleefd aan het lezen van het boek. Het was een geweldig eerbetoon aan Roald Dahl om het boek nog eens te lezen. Sommige dingen zaten nog fris in het geheugen, anderen had ik al wat verdrongen. In no time had ik het boek uit. In mijn herinnering was het ook een dikker boek trouwens. Maar het was o zo fijn om het boek nog eens te kunnen lezen.

Het bracht me wel op het idee om dat nog eens te doen met andere boeken, uit nostalgie, uit liefhebberij. Straf hoe sommige verhalen toch redelijk goed blijven hangen, terwijl ik van andere boeken toch grote stukken kwijt ben. Wil je vandaag een boek lezen? Kies er dan eentje uit van Roald Dahl en vier mee zijn feestdag.

Je vindt het boek op Bol.com. Voor de hardcover betaal je 16,99 euro.

Getagd , , , , ,

3 gedachten over “Roald Dahl Day

  1. Oooh ik wist niet dat hij een eigen feestdag had! Dat is zéker verdiend. Wij hebben ook de Sjakie-versie van hierboven, vind die zelfs moier getekend dan de vernieuwde versie. Ik ben nu alle boeken aan het herlezen met mijn kleuters en ik geniet er denk ik zelf nog het meest van 🙂

  2. Ik herlees zelfden boeken van vroeger, maar onlangs las ik nog eens Hasse Simonsdochter van Thea Beckman, als tiener mijn lievelingsboek. En Roald Dahl heb ik ook altijd graag gelezen, benieuwd eigenlijk wat ik daar nu van zou vinden.

Geef een reactie