Boekenwurm

Gelezen: FC De Vlammende Modderduivels – Marc de Bel

Marc de Bel en voetbalboeken, het is al jaren een succesrecept. De Katten van Kruisem zitten nog altijd fris in mijn geheugen. Dus niet verwonderlijk dat er nieuw boek kwam waarin voetbal de hoofdrol speelt. En niet alleen voor jongens deze keer. De Bel bewijst dat ook meisjes hun ‘mannetje’ kunnen staan op het veld.

Fiene speelt met haar vrienden in de B-ploeg van de U13 van FC Houtegem. Aan winnen komen ze niet vaak toe maar de groepssfeer telt. Als hun trainer voor zijn werk naar het buitenland gaat en blijkt dat enkel de A-ploeg is ingeschreven voor het Grote Pinksterkermistornooi, krijgt de teamsfeer wel een stevige knauw.

Gelukkig laten ze zich niet snel uit hun lood slaan. Fiene en Tibbe broeden op een alternatief plan om toch te kunnen meedoen aan het tornooi. Daarvoor wijken ze uit naar de wei van een bevriende buur. De caravan die op de wei staat is hun kleedkamer. En die nieuwe aanwinst kan mee voor de verrassing zorgen op het tornooi.

Het zou geen goed De Bel-verhaal zijn als er geen tweede verhaallijn in het boek zit. De pestkoppen van de A-ploeg blijken een dubbele agenda te hebben. Hoe kunnen Fiene en Tibbe ervoor zorgen dat boontje om zijn loontje komt? Hoe kunnen ze de mensen helpen die een duwtje in de rug nodig hebben? Of hoe kunnen ze die twee dingen combineren?

FC De Vlammende Modderduivels is weer een op en top Marc de Bel-verhaal. Knap om te zien hoe het succesrecept na jaren nog steeds stand houdt. Je verslindt de verhalen aan hoog tempo, zonder je ook maar een seconde te vervelen. Heel mijn voorraad Marc de Bel-boeken is uitgelezen, dus er mag voor mij een nieuwe komen.

Je vindt het boek op Bol.com. Voor de hardcover betaal je 17,5 euro.

Getagd , , , ,

Geef een reactie