Boekenwurm

Gelezen in januari

Zo slecht het lezen in 2020 ging, zo hard schoot ik uit de startblokken dit jaar. Ik las deze maand maar liefst 7 boeken. Ik was er zelf van onze de indruk. Eén boek kreeg intussen al een eigen review. Van 4 andere schreef ik een korte review in dit overzichtje en eentje was een praktisch handletter-oefenboek. Van het laatste boek krijg je in februari nog een uitgebreide review.

Het geheim van Bol.com – Michel Schaeffer

In de bestseller ‘Het geheim van bol.com’ geeft Michel Schaeffer, die vanaf de beginjaren deel uitmaakte van het team, een zeldzaam kijkje achter de schermen van het bedrijf in het tijdperk waarin de wereld de stap naar online maakte. Bol.com is een Nederlands succesverhaal en weet al vele jaren lang vriend en vijand te verbazen. Een fascinerend verhaal over groot durven denken, omgaan met succes en teleurstellingen en de drang naar continue vernieuwing, dat je zal inspireren je eigen grootse dromen na te jagen.

Website Boek.be

Verhalen van de topbedrijven van deze wereld vind ik bijzonder interessant. Ze zijn inspirerend en vaak toch anders dan je zou verwachten. Het verhaal van Bol.com is daarin niet anders. Het is een relaas van jarenlang knokken maar vooral van inzicht en hier en daar een risico durven nemen. En vaak ook gewoon keihard op je gezicht gaan en daar geen schrik voor hebben. Is dit verhaal een must read? Niet meteen. Maar het is wel ontzettend inspirerend als de bedrijfswereld en de wereld van online marketing je boeit. Het parcours dat Bol.com heeft afgelegd is boeiend en kan voor veel anderen een inspiratiebron zijn.

Georges & Rita – Leen Dendievel

Georges en Rita zijn bijna een halve eeuw een paar, en samen kiezen ze voor euthanasie. Een beslissing die hun kinderen Lydie, Walter en Kurt elk op een andere manier onthalen. Er wordt afscheid genomen. Geheimen komen aan de oppervlakte, andere gaan mee in het graf. Eén hartverscheurend verhaal verteld vanuit twee zeer persoonlijke perspectieven. Bij dit omkeerboek kan men kiezen welk verhaal men eerst leest, dat van Rita of dat van Georges.

Website Boek.be

Zelfs een paar weken na het lezen van dit boek weet ik nog altijd niet zo goed wat ik er moet van vinden. Het was rauw en bruut. En het bespreekt een thematiek waar nog een groot taboe rond hangt. Dat maakt het boeiend en interessant. Maar tegelijk miste ik wel een bepaalde vlotheid of drive die je doen verder lezen. Ik wist niet zo heel goed waar het verhaal naartoe ging. Doordat het boek een omkeerboek is, heeft het wel een originele set-up. Je komt verhaal na verhaal wat meer te weten over de verschillende personages en het einde krijgt toch nog een ietwat verrassende wending. Toch miste ik een duidelijk doel in het boek waardoor ik nu wat in die twijfelfase terecht ben gekomen.

Get your shit together – Sarah Knight

Get your sh*t together van Sarah Knight gaat over uitvinden waar je wel f*cks om wil geven, de kracht van negatief denken, minder uitgeven en meer besparen, je angsten managen, tools om je sh*t op orde te krijgen, een einde aan de bullshitcyclus maken, vermijdingsgedrag voorkomen en megaveel andere goeie sh*t. Een krachtige, grappig geschreven, nuttige gids om eindelijk je doelen te bereiken door te focussen op waar je echt om geeft.

Website Boek.be

Ik ben een enorm fan van zelfhulpboeken rond organiseren, timemanagement, work-life balance etc. Ik hoop nog altijd dat ik toch eens de kip met de gouden eieren ga tegengekomen in dat soort boeken. Ook al heb ik er al een hele hoop van gelezen. In dit boek kwam ik toch wat van een kale reis terug. Knight doet je dan wel een grote belofte, ze vervult die eigenlijk nooit. Heel veel blabla en weinig to the point. Drie tips, die niet eens verrassen waren, heb ik kunnen destilleren: delegeren/uitbesteden, prioritiseren en grote dingen in kleine stukjes kappen. Ik had er best wat meer willen uithalen dus.

Pakt uit! (Geek Girl #1,5) – Holly Smale

In de grappige geek-novelle ‘Geek Girl pakt uit’ is het bijna Kerstmis en gaat Harriet op haar eerste date met Nick. Maar of al haar kennis over Rudolf het rendier, kerstbomen en de Kerstman haar daarbij van pas zal komen… Grijp je kans – get your geek on!

Website Boek.be

Weer een heerlijk luchtige Geek Girl. Ook van deze korte novelle kan je smullen. Harriet is weer op en top zichzelf met alle flaters en misverstanden van dien. Ideaal om eens te lezen in de kerstperiode aan gezien het verhaal zich dan afspeelt. Het enige jammere is dat ik de volledige reeks al uithad vooraleer ik de novelle las. Daardoor vind ik het iets moeilijker om het verhaal in het geheel van de reeks te plaatsen (na het eerste boek, vlak voor het twee boek idealiter). Voor de rest was het de perfecte ontspanning vlak na de feestdagen.

Welke boeken las jij de afgelopen maand?

Getagd , , ,

4 gedachten over “Gelezen in januari

  1. Ik heb het jaar ook goed ingezet. Mede dankzij Céline haar readathon eindigde ik januari met 11 gelezen boeken. Dat klinkt trouwens indrukwekkender dan het is vermits 6 daarvan meer illustraties dan tekst bevatten maar toch … 11 boeken. Nu maar hopen dat het de komende weken ook zo goed gaat want het was wel heel fijn om toch enkele keren volledig te kunnen opgaan in een verhaal.

Geef een reactie