Struggle of life

Plannen met de Plan S-planner

Het zat er al lang aan te komen. Ooit ging Stephanie van Plan S eens met een eigen planner komen. Het paste perfect in het concept van Bullet Journaling, plannen en zelfzorg. En nu is het eindelijk zover! Vlak voor Black Friday verscheen de eerste Plan S-planner. Tijd voor een review!

De buitenkant

De Dream, Plan, Do-planner van Stephanie is een stevige hardcover planner. Het A5-formaat zorgt ervoor dat hij compact is en ook makkelijk in de hand ligt. Hij is ongedateerd en voorziet planpagina’s om 6 maanden mee toe te komen. Een halfjaar-planner dus, maar wel een stevig uit de kluiten gewassen exemplaar. Gelukkig heb je een leeslintje dat aangeeft waar je nu weer gebleven was. Ik was aangenaam verrast door de dikte! Veel plaats om dingen bij te houden dus.

De binnenkant

Bij het begin van de planner vind je wat uitleg over hoe je hem best gebruikt en krijg je een aantal handige lijstjes voorgeschoteld met trackers, reviewvragen of journaling prompts. Op die lijstjes kan je verder in de planner terugvallen om bv. je maandelijkse review in te vullen. Superhandig voor types als mezelf die graag een goed voorbeeld hebben in plaats van alles uit je eigen duim te moeten zuigen! Echt starten met plannen doe je met een jaaroverzicht, doelen voor de komende maanden en het ideale weekoverzicht.

Bij de start van een nieuwe maand vind je een inspirerende quote terug in het groot, een maandplanner en je doelen van de maand. Daarna wisselen weekoverzichten en dotted grid-pagina’s elkaar af. Op de ‘lege’ dotted grid-pagina’s vind je steeds een plantip of inspirerende quote in het klein. De maand afsluiten doe je met een review, de inspiratie daarvoor vind je vooraan in je planner terug.

Helemaal aan het eind van de planner vind je ook nog een uitgebreidere review terug om eens te gaan terugkijken naar de afgelopen maanden.

De handigheidjes

Kocht je de planner in de Black Friday-deal dan zat er ook een stickervel bij met handige stickers die je in je Plan S-planner kan gebruiken. Mijn favorietjes zijn sowieso de water-tracker en de maandoverzichtjes. Dan moet ik zelf de vakjes niet maken ;).

Daarnaast koos Stephanie voor stevig papier om op te plannen. Het drukt niet door als je er op schrijft en zelfs markers schijnen niet door naar de volgende pagina’s. Altijd mooi meegenomen, zeker voor een planner die toch net iets meer is dan de standaard planner.

Anders dan andere planners

Je zou kunnen denken: ‘Waarom de zoveelste planner?’. Maar ik vind de Plan S-planner niet meteen een doorsnee planner. De planner past binnen het concept waarbinnen Stephanie werkt in zowat alles wat ze doet. Er staat niet voor niets Dream, Plan, Do op de cover. De planner combineert de beste tools van plannen en bullet journaling. Hij laat je bewust nadenken over je doelen, durft terug te kijken naar wat voorbij is en is niet zomaar het zoveelste weekoverzicht waar je in de praktijk zelden iets mee doet.

Hoe ik hem ga inzetten?

Ik zou het zonde vinden om mijn huidige planner (mijn mooie SuccesPlanner) nu gewoon aan de kant te leggen en niet meer te gebruiken. Dus ging ik op zoek naar een specifieke insteek voor mijn Plan S-planner. Zo besloot ik om mijn Plan S-planner in te zetten voor mijn bijberoep vanaf 1 januari. Zo kan ik dat wat meer aandacht geven, kan ik specifieke doelen stellen en gericht werken aan de uitbouw. Mijn SuccesPlanner blijft dan mijn weekoverzicht waar alle deeltjes uit mijn werk- en privéleven samenkomen.

Plannen for newbies

Heb je weinig ervaring met plannen? Of loopt je planning standaard in het honderd? Dan is er goed nieuws, want plannen dat kan je leren. Elke laatste zondag van de maand organiseert Stephanie een Plan with me-sessie waarin je samen met een aantal andere mensen aan het plannen gaat. Twee vliegen in één klap. Je leert plannen en je hebt meteen inspiratie van anderen. Ik bestelde mezelf intussen een abonnementje voor 6 maanden. 😉

Wil je ook een Plan S-planner? Dan kan je hem bestellen via www.plan-s.be/planner. En pssst, met de code PLANIMPERFECT krijg je er nog steeds een extra schriftje bij ;).

Ik kreeg van Stephanie een Plan S-planner cadeau in ruil voor een review, maar dat verandert niks aan mijn 100% eerlijke mening.

Getagd , ,

1 gedachte over “Plannen met de Plan S-planner

Geef een reactie