Struggle of life

Start 2 Run #42 – Op weg naar 10km!

Het is een hele tijd geleden dat ik het hier nog eens over mijn loopavonturen had. Nochtans waren mijn looptochtjes een vaste waarde de afgelopen twee jaar. #40dagenbloggen leek me het perfecte moment om de draad van de loopblogs nog eens op te pikken. Want met dat lopen gaat het eigenlijk best goed.

Start 2 Run – schema 3

Ik ben intussen aan mijn derde Start 2 Run-schema beland. Na de echte Start 2 Run en de 5 km onderhoud, doe ik nu de opbouw naar 10km. Dat is al eens pittig. Het opbouw naar 10km-schema telt 40 lessen. Ik ben nu net halfweg. De meerderheid van die lessen liep ik op de loopband die ik in de Kerstvakantie kocht (zie verder). Superhandig want de loopband volgt gewoon het schema, als het schema versnelt, gaat de loopband automatisch mee.

Maar de trainingen zijn dus vaak stevig. In de eerste 45min intervaltraining kwam ik mezelf al eens tegen, maar intussen leerde ik nog beter doseren om het toch te overleven. Binnenkort worden de trainingen nog langer. Toch lijken ze mij nog te kort om toch aan die 10km te geraken. De langste training in het schema is 55min, als ik daarin 8km haal, zal het al mooi zijn. Laat staan dat ik er 10 ga in iets meer tijd. Ik reken toch op 1u15 voorlopig om die 10km te halen. Laat me nu maar gewoon rustig verder opbouwen, het belangrijkste is dat ik regelmatig kan bewegen. Dat is goed voor het lijf en het koppeke.

Start 2 Run – loopband

Een loopband stond al een tijdje op mijn wishlist. Maar ik durfde er geen te kopen omdat ik eigenlijk niet zo heel goed wist waar ik rekening mee moest houden. Toen ik in de Kerstvakantie nog eens op de actie van Start 2 Run botste, dacht ik ‘waarom niet’. Ik mag toch hopen dat een merk als Start 2 Run ook degelijke en betrouwbare producten op de markt brengt. We informeerden hier en daar eens bij mensen met iets meer knowhow van loopbanden. Er waren nog wel een paar betere versies mogelijk, maar dan spraken we meteen ook over een heel andere prijscategorie. De Start 2 Run-loopband leek dus zeker geen kat in een zak. Dus bestelde ik ‘em. De lastigste klus bleek uiteindelijk de loopband de trap opdragen. 80kg loopband met twee dragen is stevig. Zeker als je weet dat er eigenlijk nauwelijks kracht in die armen van mij zit :). Maar eens boven was hij snel geïnstalleerd en kon ik aan de slag.

Het bleek de perfecte manier om op de koude winterdagen toch te kunnen lopen. Zeker ’s morgens in alle vroegte. Ik heb de afgelopen drie maand veel deugd gehad van die loopband. Hij zorgde ervoor dat ik mijn schema kon blijven lopen zonder al teveel trainingen te moeten skippen. Nu ben ik stilaan op het moment gekomen om terug over te schakelen op buitenloopjes. Het wordt boven stilaan te warm en buiten is het weer aangenaam met vaak een zonnetje. De loopband zal vanaf het najaar ongetwijfeld weer dienst kunnen doen.

Doe jij aan sport? Hoe gaat het met jouw sportieve prestaties?

Getagd , , , ,

2 gedachten over “Start 2 Run #42 – Op weg naar 10km!

  1. Ik leerde vorige zomer lopen op de loopband in de fitness. Intussen ga ik nog steeds trouw iedere week trainen met mijn personal trainer en hebben we ook daar een aantal doelen gezet. En ik maakte ergens de afgelopen maanden een serieze klik, want ik vind sporten nu zo leuk dat ik niet meer zonder kan en mezelf ook iedere keer echt wil uitdagen. Dus qua sportieve prestaties gaat het hier alleen maar de goeie richting uit 🙂

Geef een reactie