Klein en groot geluk

NYC – dag 3

Zaterdag. We kwamen al wat meer in het New Yorkse ritme. Jetlag was stilaan verleden tijd en onze biologische wekker wekte ons dus niet meer om 4 u. ’s morgens. Hoera, applausje voor onszelf!

Zaterdag zou shoppingday worden. Want ook daarvoor waren we naar New York gekomen. Starten deden we op Times Square en volgens het reisplan zouden we dan doorsteken naar de wereldbefaamde 5th Avenue. Een strak plan!

Eerste stop werd M&M’s World. Heaven on earth voor mensen zoals ik die van chocolade houden. Ook al is het misschien geen Belgische chocolade, het boeit me wel. Anderzijds had ik ook een opdracht meegekregen, vriendin G. wilde immers een zakje peanutbutter M&M’s. En eerlijk, wie daar z’n zin niet vindt, is een moeilijke mens!

Van Times Square ging het naar 5th Avenue. Alle grote merken hebben er hun plekje. Mooi langs mekaar, zij aan zij. Wij sprongen onder andere binnen bij Michael Kors, Abercrombie & Fitch, M.A.C. en GAP. We brachten bezoekjes aan de bekende shoppingcentra, zoals Bloomingdales en Macy’s. En we tikten een paar Converse All Stars op de kop aan een spotprijsje (44 dollar = +/- 35 euro, hier betaal je al snel 75 euro).

Een hele dag van ’s morgens tot ’s avonds shoppen, is ook voor ons van het goede teveel. Toch zeker als je op citytrip bent. Daarom planden we ook wat culturele uitjes tussendoor. We brachten een bezoekje aan het pareltje Bryant Park. Een plek waar locals en toeristen vredig naast mekaar leven en de tijd af en toe even lijkt stil te staan. Een park waar je even helemaal weg kan zijn maar tegelijkertijd toch in het hartje van Manhattan zit.

Niet ver van Bryant Park ligt de New York Public Library. Ook wel de plek waar Carrie van Sex and the City zou trouwen met Mister Big maar Mister Big stuurde last minute z’n kat. Aangezien we vlak in de buurt waren, konden we het toch niet laten om even binnen te springen. Een statig gebouw met prachtige plafonds.

Vriendin D. helpt stations bouwen. Een bezoekje aan Grand Central Station kon dus niet ontbreken op ons programma. Net als de New York Public Library is Grand Central Station een statig gebouw, oude stijl. Maar enorm indrukwekkend.

In Grand Central Station pakten we de Metro en trokken we nog even naar Central Park. Nog een uurtje van de natuur genieten en dan weer langs 5th Avenue richting hotel. Mét een felgroene hoodie van Abercrombie & Fitch voor mezelf en een grijze op vraag van vriendin E.

Als avondeten kozen we voor de Italiaan vlak naast de deur van hotel. Vooral omdat onze voeten er stilaan door zaten. Maar achteraf bekeken een uitstekende keuze. Onze tortellini met kaas en pestosaus was geweldig lekker. Het glas wijn erbij smaakte minstens even goed. Uitgeteld doken we de beddenbak in.

Getagd , , ,

0 gedachten over “NYC – dag 3

Geef een reactie