Klein en groot geluk

NYC – dag 4

We moesten de zaken dringend anders gaan aanpakken. De afgelopen drie dagen hadden we zoveel kilometers te voet gestapt dat vooral mijn voeten er compleet door zaten. Onze metrokaart bleek hét alternatief te zijn. Mits wat goed speurwerk op het metroplan.

Na het ontbijt trokken we naar het MoMA. De rij bleek er op zondagmorgen gelukkig heel wat korter dan op vrijdagavond. Tijd om wat high brow culture (sorry voor het moeilijk woord, maar ik wil even laten zien dat ik ooit Cultuursociologie gevolgd heb!) te bekijken. Opvallend veel Belgisch werk ook in het MoMA: Ensor, Magritte, Broodthaers … ze hingen er allemaal.

Ook de shop van het MoMA bleek een aanrader. Heel wat leuke gadgets, een stapel zinnige boeken en geweldig leuke kaartjes. Daar geen souvenir kopen zou zonde zijn.

Van het MoMA ging het helemaal naar het zuiden. Daar konden we de ferry op naar Staten Island. De ferry zou ons langs het Vrijheidsbeeld brengen. Veel toeristen kiezen ervoor om bij aankomst, meteen weer op de ferry terug richting Manhattan te stappen. Vriendin D. en ik wilden toch graag een stukje Staten Island zien. Dat was wel buiten de enorme hellingen gerekend. Het werd dus een tochtje langs de kustlijn.

Terug de ferry op naar Manhattan en daar weer de metro op richting Empire State Building. ’s Morgens hadden we dankzij de conciërge van het hotel al tickets kunnen bemachtigen om bovenop Empire State te geraken. Een uur lang tuurden we rond. Een ongelooflijk beeld om boven alles in New York uit te kijken. Zeker met een zon die stilaan onderging.

Onze avond brachten we door bij de Mexicaan vlakbij het hotel. Zoveel goeie eetadresjes vlakbij de deur. Ik denk niet dat we een veel betere locatie om te overnachten hadden kunnen vinden. Een heerlijke (beetje te straffe) Margherita en ongelooflijk smakelijke fajita’s stonden op het menu. Genoeg om ons energiereservoir aan te vullen voor de volgende (laatste) dag.

Vooraleer we ons bed in doken, wilde ik toch nog graag iets meemaken. Times Square by night. De droom van elke fotograaf. Meer dan een uur lang heb ik gefascineerd rondgelopen op de met lichtjes versierde straat. Mijn droom ging in vervulling!

Getagd , , ,

0 gedachten over “NYC – dag 4

Geef een reactie